Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ναιιιιιιι! Γκολ ο Χασάν και τέζα όλοι! Στους «16» ο Θρύλος!

Ναιιιιιιι! Γκολ ο Χασάν και τέζα όλοι! Στους «16» ο Θρύλος!
Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 - 23:54

Ο Ολυμπιακός πήρε αυτό που ήθελε στο 88’ και μαζί και το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Europa League. Ηττήθηκε 2-1 από την Αϊντχόφεν, αλλά το γκολ του Χασάν στο τέλος έκανε τη διαφορά και έτσι προκρίθηκε στους «16» με συνολικό σκορ 5-4! Ο Ζάχαβι στο 23’ με κεφαλιά και στο 44’ με φάουλ έκανε το 2-0 για την Αϊντχόφεν. Ο Θρύλος είχε δύο δοκάρια στο 50’ με τον Καμαρά και στο 78’ με τον Φορτούνη και έκανε το 2-1 με τον Χασάν στο 88’ με προβολή από κοντά! Ναιιιιιιιιιιιι ρε Θρύλε!

Ο Ολυμπιακός θέλησε να κρατήσει χαμηλά το ρυθμό στο ξεκίνημα του αγώνα και μέχρι σε ένα σημείο το κατάφερε. Στο 10’ η Αϊντχόφεν απείλησε με σουτ του Ζάχαβι, αλλά αστόχησε, σε μία φάση που ο Μάλεν στην αρχή ήταν εκτεθειμένος. Στο 15’ ο Ελ Αραμπί απείλησε με κοντινή κεφαλιά αλλά αστόχησε και από το 20λεπτο και μετά η Αϊντχόφεν ανέβασε το ρυθμό στον αγώνα. Στο 23’ ήρθε το 1-0 με κεφαλιά του Ζάχαβι και κακή αντίδραση της άμυνας και του Σα. Ο Μπρούμα σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 32’: Πήρε τη μπάλα από τον Καμαρά, έκανε την προσποίηση, τον έφερε στο αριστερό και σούταρε, αλλά αστόχησε για λίγο, στην καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού. Το χειρότερο, όμως, για τους «ερυθρόλευκους» ήρθε λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου: Ο Ζάχαβι εκτέλεσε φάουλ στο 44’ (από το ίδιο σημείο που στο Καραϊσκάκη είχε το δοκάρι!), πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και έκανε το 2-0 για την Αϊντχόφεν! Κάπως έτσι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια του Philips Stadion», με τον Ολυμπιακό να χάνει το προβάδισμα των δύο τερμάτων, μιας και με το συνολικό 4-4 η πρόκριση καταλήγει στους Ολλανδούς.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επιχείρησε να το αλλάξει αυτό, αλλάζοντας την εικόνα του Ολυμπιακού. Έτσι, έκανε δύο αλλαγές στο ημίχρονο, βάζοντας Φορτούνη και Μασούρα αντί των Μπουχαλάκη και Βαλμπουενά. Μάλιστα, ο Θρύλος είχε τεράστια ευκαιρία στο 50’ με δοκάρι από τον Καμαρά! Ο Μπρούμα σέντραρε από τα δεξιά, ο Καμαρά με σουτ με το αριστερό σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Εμβογκό και στη συνέχεια ο Λαλά έπιασε νέο σουτ, αλλά κόντραρε στα σώματα η μπάλα και πέρασε κόρνερ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που «άγγιξε» το γκολ, αλλά δεν το πέτυχε. Η Αϊντχόφεν απείλησε στο 57’ με τον Μάλεν (απέκρουσε ο Σα) και στο 66’ με το φάουλ του Μαξ (λίγο έξω), αλλά ευτυχώς γλίτωσε ο Ολυμπιακός σε αυτές τις δύο περιπτώσεις. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγξαν περισσότερο το παιχνίδι, αλλά δυσκολεύτηκαν να δημιουργήσουν, μιας και τα χαλούσαν στην τελική πάσα, όπως με την προσπάθεια του Μπρούμα που ακριβώς έξω από την περιοχή έκανε λάθος πάσα. Ο Θρύλος «άγγιξε» εκ νέου το γκολ, αλλά ούτε αυτήν τη φορά του έχασε τη... χάρη η μπάλα, μιας και είχε και δεύτερο δοκάρι! Ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ στο 78’, αλλά είδε τη μπάλα να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι του Εμβογκό. Τεράστια στιγμή, αλλά έμεινε το 2-0. Όχι, όμως, το φινάλε: Στο 88’ ο Φορτούνης έκανε τη σέντρα, ο Ελ Αραμπί έπιασε την κεφαλιά, ο Εμβογκό απέκρουσε και ο Χασάν με προβολή μείωσε σε 2-1. Ένα γκολ που ήταν αρκετό να δώσει την πρόκριση στον Ολυμπιακό! Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε! Ναι ρε Θρύλε μου!

Αϊντχόφεν: Εμβογκό, Τέζε, Μποσκάλι, Βιεργκέβερ, Ντάμφρις, Μαξ, Ροζάριο, Τόμας (90’ Βερτέσεν), Γκέτσε (90’ Μάουρο Τζούνιορ), Ζάχαβι, Μάλεν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Λαλά (79’ Ανδρούτσος), Σεμέδο, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκης (46’ Φορτούνης), Μπρούμα (79’ Χασάν), Βαλμπουενά (46’ Μασούρας), Ελ Αραμπί (90’ Παπασταθόπουλος).

Διαβάστε επίσης