Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γκεστράνιους, για τρίτη φορά!

Γκεστράνιους, για τρίτη φορά!
Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 - 15:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Για πέμπτη φορά ο Φινλανδός Ματίας Γκεστράνιους, ο διαιτητής του δεύτερου προημιτελικού Κυπέλλου Αρης-Ολυμπιακός έρχεται στην Ελλάδα. Παράλληλα, για τρίτη φορά σφυρίζει ματς του Ολυμπιακού. Πιο συγκεκριμένα στο παρελθόν σφύριξε: 23/09/18 ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0 , 31/03/19 Ολυμπιακός - Ατρόμητος 2-1, 10/11/19 Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2, 05/01/20 Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1.

*Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-1 θα μπορούσε να κάνει μια άριστη διαιτησία, όμως δεν πέρασαν απαρατήρητα τα λάθη που έκανε μετά το 2-1. Πιο συγκεκριμένα επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι των παικτών του Ατρομήτου, αγνοώντας και κάποια φάουλ υπέρ των «ερυθρόλευκων». Πιο κραυγαλέες περιπτώσεις αυτό που δεν έδωσε στο 62' υπέρ του Φορτούνη από τον Μπουσούλατζιτς, ή στον Ποντένσε στο 77'. Και τα δυο έγιναν κοντά στο ύψος της μεγάλης περιοχής... Στη φάση με τον Φορτούνη, ο Χατζηισαϊας πάτησε το κεφάλι του αρχηγού του Ολυμπιακού, όμως και πάλι ο απαράδεκτος Γκεστράνιους έκανε πως δεν είδε κάτι!

Ο Γκεστράνιους έκανε... εκπτώσεις και στις κάρτες. Στο 23' δεν έδειξε μια στον Ουάρντα που πήγε με τις τάπες σε μαρκάρισμα στον Κούτρη.

*Στο παιχνίδι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1 δεν επηρεάστηκε από το γεγονός ότι ο απίθανος Σιδηρόπουλος τον φώναξε δυο φορές στο VAR δήθεν για πέναλτι σε ισάριθμες βουτιές παικτών του Παναθηναϊκού. Στο 10' ο Καμαρά μάρκαρε τον Μπουζούκη και ο παίκτης του Ολυμπιακού βρήκε τη μπάλα, ενώ στο 52' ο Μακέντα είναι αυτός που πάτησε τον Μπα!

Όμως, δεν τον κάλεσε στο 40' να δει το πέναλτι του Πούγγουρα στον Ομάρ, ούτε τον κάλεσε για να δει τα σκληρά μαρκαρίσματα του Χατζηγιοβάνη στο 18' και του Ινσούα στο 41'. Ειδικά το πρώτο είναι για δέκα κόκκινες κάρτες μαζί, όμως και στις δυο περιπτώσεις ο Φινλανδός έβγαλε κίτρινη!

Ο Γκεστράνιους είναι 43 ετών, διεθνής από το 2011 και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της UEFA. Για τη φάση των «32» του Europa League διαιτήτευσε Ντιναμό Κιέβου-Μπριζ 1-1.

Πάντως, ο Κλάτενμπεργκ προκαλεί με το να βάλει Ελληνες βοηθούς στον Γκεστράνιους, τους Αλεξέα (Μεσσηνίας) και Μπουχμπάουμ (Δυτικής Αττικής). Ειδικά για τον Αλεξέα να αναφέρουμε ότι στο 7' του αγώνα της περασμένης Κυριακής Λαμία-ΠΑΣ Γιάννινα 0-0 σήκωσε οφσάιντ, όταν ο Ελευθεριάδης πλάσαρε άουτ, όμως έχει κάνει μεγάλο λάθος καθώς, ξεκαθαρα, καλύπτεται. Τέταρτος ορίστηκε ο Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), AVAR ο Καλαμπόκης (Αιτ/νιας) και παρατηρητής ο Μπίκας (Χαλκιδικής).

Ο Κλάτενμπεργκ είναι τόσο πρόχειρος που ψάχνει VAR για το Αρης-Ολυμπιακός. Θα τον ανακοινώσει προσεχώς...

Μεγάλη κατάντια για τους Ελληνες διαιτητές να σφυρίζει ξένος μέχρι και στο Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα. Ορίστηκε ο Ρώσος Λεβνίκοφ.

Μια μέρα νωρίτερα (03/03) ο Γκεστράνιους θα είναι VAR στο Λαμία-ΠΑΟΚ, με διαιτητή τον Μανούχο (Αργολίδας).

Διαβάστε επίσης