Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Σχέδιο για να μείνει αιχμάλωτη η ΕΠΟ

Σχέδιο για να μείνει αιχμάλωτη η ΕΠΟ
Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021 - 22:57
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το σκοτεινό σχέδιο των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ για να παραμείνει το ελληνικό ποδόσφαιρο «αιχμάλωτο» στα σχέδιά τους, με τη διατήρηση των μπλοκ του βορρά και του νότου εντός της ομοσπονδίας. Οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν οριστεί για τις 27 Μαρτίου και οι δυο ΠΑΕ θέλουν να έχουν τη σφραγίδα της «εξυγίανσης», ώστε όλα να εξακολουθήσουν κάτω από την ομπρέλα τους και να διατηρηθεί η ομοσπονδία που δεν εγγυάται την ισονομία, παρά τα ρουσφέτια για την εξυπηρέτηση των αγωνιστικών συμφερόντων τους.

Ποιο είναι το σχέδιο;

1) Θέλουν τον Ζαγοράκη για πρόεδρο, όμως δεν θέλουν να έχει αρμοδιότητες. Του προτείνουν μόνο την καρέκλα του, δεν δέχονται να επιλέξει επτά συμβούλους, προκειμένου να έχει τη δύναμη να περνά αποφάσεις από την Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας. Επίσης, δεν θέλουν να επιλέξει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο που θα τρέχει όλα τα θέματα της ομοσπονδίας, δεν του παραχωρούν... γήπεδο ούτε στις Εθνικές ομάδες, επειδή άναψαν κόκκινο και στη δυνατότητα να παρεμβαίνει ως πρόεδρος αλλά και στην επιλογή τεχνικού διευθυντή από τον ίδιο. Πως αλλιώς η Εθνική ανδρών θα παραμείνει «μικτή ΑΕΚ-ΠΑΟΚ»; Για αυτό και η υποψηφιότητά του Ζαγοράκη ναυάγησε, όπως οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είχαν σχεδιάσει, δεδομένου ότι άπαντες γνώριζαν εκ των προτέρων ότι δεν υπήρχε περίπτωση ο Ζαγοράκης να δεχθεί να γίνει πρόεδρος-γλάστρα.

2) Κάνουν σα να μην υπάρχει η Ολιστική Μελέτη. Καθόλου τυχαίο ότι δεν έγινε καν τυπική συζήτηση από την ΕΕ της ΕΠΟ. Τάχα θα την εφαρμόσουν, όμως θα κάνουν όσα τους συμφέρουν. Σχεδιάζουν η ΕΠΟ να προσλάβει διευθύνοντα σύμβουλο και τεχνικό διευθυντή που έχει τη ...σφραγίδα τους αλλά και να δημιουργηθούν για τα μάτια του κόσμου νέες ποδοσφαιρικές ενώσεις (διαιτητών, προπονητών κτλ) για να πουν ότι κάτι έκαναν.

3) Δεν συμφωνούν με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων από τους προέδρους των ΕΠΣ. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ σκοπεύουν να βάλουν πρόεδρο και συμβούλους από τις Ενώσεις και ταυτόχρονα να κρατήσουν σε αδράνεια την Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ώστε να εξακολουθήσει το φαινόμενο για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να αποφασίζουν παράγοντες που είναι αρμόδιοι για το ερασιτεχνικό.

4) Μεγάλος στόχος τους είναι η διατήρηση των golden boys στην ΕΠΟ. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι χωρίς αυτά τα στελέχη, που «φύτεψαν» στο Πάρκο Γουδή, δεν θα υπήρχε «εξυγίανση». Δεν είναι και λίγο να μαθαίνουν αμέσως τι γίνεται εντός της Ομοσπονδίας αλλά και για τα εισερχόμενα και εξερχόμενα έγγραφα. Δηλαδή, να παίρνουν πλήρη αναφορά σε πραγματικό χρόνο.

Διαβάστε επίσης