Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μέγας Μπουχαλάκης, δικό μας και το Κύπελλο!

Μέγας Μπουχαλάκης, δικό μας και το Κύπελλο!
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021 - 21:57

Την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Ολυμπιακός μετά το 1-1 με τον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Μία πρόκριση που έχει την «υπογραφή» του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος με την εξυπνάδα του πέτυχε ένα σπάνιο γκολ στο 87’ και έδωσε το εισιτήριο στον Θρύλο, παρά το ανύπαρκτο πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο Άρης στο 54’. Δικό μας και αυτό το Κύπελλο.

Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε καλό ρυθμό και υπήρξαν λιγοστές καλές στιγμές. Η πρώτη, ανήκε στον Ολυμπιακό. Ο Χολέμπας πέρασε στον Μασούρα, εκείνος σέντραρε υποδειγματικά από τα αριστερά, ο Κάιπερς έκανε το πλασέ στην κίνηση στο 8’, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Καλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ένα λεπτό αργότερα ο Άρης απείλησε με το σουτ του Σάσα , αλλά δεν βρήκε στόχο. Το πρώτο 45λεπτο δεν είχε πολλές φάσεις και σκεφτείτε ότι η επόμενη ήταν στο 45’! Ο Χολέμπας σέντραρε, ο Ραντζέλοβιτς έπιασε το βολέ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα δεν είχε πολλή δύναμη και ο Κουέστα μπλόκαρε.

Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Ολυμπιακό, εις βάρος του οποίου υποδείχθηκε ανύπαρκτο πέναλτι στο 50’ σε φάση με Ανδρούτσο και Μπερτόγλιο. Καμία παράβαση δεν υπήρξε αλλά ο Γκεστράνιους ανακάλυψε πέναλτι, φάση που πήγε και ο ίδιος να τη δει. Και μπορεί στο VAR να του είπαν να ξαναδεί τη φάση γιατί δεν έβλεπαν παράβαση, όμως εκείνος επέμεινε. Και ο Άρης έκανε το 1-0 με πέναλτι του Γκάμα. Ο Μαρτίνς αποφάσισε να ρίξει όλα τα βαριά του χαρτιά στον αγωνιστικό χώρο. Βέβαια, ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός, αλλά φάσεις πολλές δεν έβγαλε. Μόνο μία, με την προβολή του Ανδρούτσου στο 83’, από τη σέντρα του Χολέμπας. Ο Άρης έμεινε πίσω σε όλο το δεύτερο ημίχρονο και εν τέλει το παιχνίδι και η πρόκριση κρίθηκε από την εξυπνάδα ενός παίκτη. Ο Μπουχαλάκης έμεινε στο δοκάρι μετά το μπλοκάρισμα του Κουέστα και την ώρα που ο τερματοφύλακας του Άρη την άφησε κάτω, έτρεξε, έκλεψε και σκόραρε για το 1-1 στο 87’. Κάπως έτσι, με το 1-1, ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση με συνολικό σκορ 3-2 για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Σάσα, Τζέγκο, Γκάμα (86’ Μπεναλουάν), Μαντσίνι (75’ Σίλβα), Μπερτόγλιο (68’ Μπρούνο), Μάνος (75’ Κάτσε).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ανδρούτσος, Μπα (77’ Καμαρά), Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Μπουχαλάκης, Τιάγκο Σίλβα (66’ Εμβιλά), Ραντζέλοβιτς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (66’ Μπρούμα), Κάιπερς (76’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Διαβάστε επίσης