Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ξέρει γιατί… πανηγυρίζει, η «εξυγίανση»

Ξέρει γιατί… πανηγυρίζει, η «εξυγίανση»
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 - 10:18

Σίγουρα, ως σκέψη, απασχόλησε άπαντες, πριν τη σειρά των προημιτελικών. Το ενδεχόμενο ο Άρης να αποκλείσει τον Ολυμπιακό ήταν αρκετά μεγάλο. Οι Θεσσαλονικείς είναι καλή ομάδα, παίζουν καλό ποδόσφαιρο και ήθελαν να δώσουν το παρών και πιο ψηλά στη διοργάνωση, με στόχο να το κατακτήσουν. Ο Θρύλος, από την άλλη, ήταν το φαβορί. Και δεν θα ήταν και τελείως παράλογο, εάν ο Άρης, σε διπλό παιχνίδι, κατάφερνε και άφηνε εκτός θεσμού τον Ολυμπιακό. Σκέψη πρώτη και… πρώιμα πανηγυρική, από την «εξυγίανση».

Ήταν, όμως, μόνο αυτή, η σκέψη; Όχι. Αυτό, δεν μπορεί κανείς να το θεωρήσει… δεδομένο. Να… ποντάρει σε αυτό, που λέμε. Ήταν, ίσως, ένα από «μπας και». Αλλά πέρα από αυτό το «μπας και», το οποίο απέτυχε, εντέλει, παταγωδώς, διά… μυαλού Μπουχαλάκη, υπήρχε άλλη παράμετρος. Η φθορά. Η ενδεχόμενη παράταση, στο δεύτερο παιχνίδι, η συνολική κόπωση δύο ομάδων δυνατών, των πιο δυνατών στο πρωτάθλημα, βεβαίως, η υπερ-προσπάθεια, του ενός ή του άλλου, να φτάσουν στην πρόκριση.

Και αυτό… δεν έλειψε, εντέλει… Και ο Ολυμπιακός, αλλά και ο Άρης, χρειάστηκε να κουράσουν παίκτες. Να φθείρουν περισσότερο, από το αναμενόμενο, ποδοσφαιριστές, τους οποίους ούτως ή άλλως φθείρουν σε άλλες διοργανώσεις. Ειδικά ο Ολυμπιακός, που παίζει και Ευρώπη… Ήταν, ίσως, και αυτό, μία σκέψη. Και υπό αυτή την έννοια, έχει κάτι για να πανηγυρίζει, η «εξυγίανση», με το Ολυμπιακός-Άρης, στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ε;

Διαβάστε επίσης