Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Βουλιάζει» και δεν αλλάζει...

«Βουλιάζει» και δεν αλλάζει...
Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021 - 23:11
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Κατήφορος χωρίς φρένα», είναι τρεις λέξεις που αντικατοπτρίζουν την κατάσταση και την εικόνα στην ελληνική διαιτησία. «Βουλιάζει» και δεν αλλάζει επειδή ο αρμόδιος, ο λόγος για τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ βαδίζει στα βήματα του προκατόχου του Μέλο Περέιρα και ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ δεν έχει αντιληφθεί ότι αν ήταν πετυχημένος δεν θα χρειαζόταν να φύγει για να αναλάβει εκείνος.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι ο Κλάτενμπεργκ τα βλέπει αλλά δεν κάνει τίποτα. Μόνο ως ομολογία αποτυχίας μπορεί να εκληφθεί ότι στέλνει για... τσάι τους Ελληνες διαιτητές και όσο περνά ο καιρός ορίζει και περισσότερους ξένους. Για παράδειγμα έφερε αλλοδαπούς ρέφερι για αγώνες όπως ΑΕΚ-Αστέρας Τρίπολης, Βόλος-Ολυμπιακός αλλά και Ατρόμητος-ΑΕΛ, ενώ ο Περέιρα έφερνε αλλοδαπούς μόνο για τα ντέρμπι. Επίσης, οι ξένοι στο VAR καθιερώθηκαν, όχι μόνο στα ντέρμπι αλλά και σε άλλα παιχνίδια.

Η διαιτησία «βουλιάζει» με τους πίνακες του Περέιρα και ο Αγγλος επιμένει στη... συνταγή του Πορτογάλου με τους ίδιους και τους ίδιους ρέφερι, αυτούς που δεν μπορούν να σταθούν σε κανένα γήπεδο, εξαιτίας των λαθών που έχουν κάνει επειδή δεν είναι αποδεκτοί από τους παράγοντες, τους προπονητές, τους παίκτες, τους φιλάθλους. «Είχε ήδη ληφθεί η απόφαση για τους πίνακες από την προηγούμενη ΚΕΔ και έπρεπε να τη σεβαστώ και ας μην συμφωνούσα με όλα. Βήμα βήμα θέλω να τα αλλάξω όπως τα έχω στο μυαλό μου», δικαιολογήθηκε τον Οκτώβριο, όμως δεν άλλαξε κάτι.

Απαξίωσαν μέχρι και το VAR. Παρόλα αυτά ο Κλάτενμπεργκ ανέχεται και τη συγκεκριμένη κατάσταση, απόδειξη ότι από τον Αύγουστο μέχρι τώρα δεν κατάφερε να πιστοποιήσει ούτε έναν διαιτητή για το VAR για να ορίζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι, παίρνοντας «βραβεία εξυγίανσης».

Υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά στις τιμωρίες και στην ασυλία. Ποιος διαιτητής και σε βάρος ποιας ομάδας θα κάνει λάθος και υπάρχει όχι μόνο ατιμωρησία αλλά και σερί ορισμός, εφόσον η... εξυγίανση είναι ο κοινός παρονομαστής.

Μέχρι και η τηλεκριτική του Κλάτενμπεργκ έχει το άρωμα των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και με αυτή σφραγίζει αλλοιώσεις αποτελεσμάτων για λόγους... εξυγίανσης. Πήγε να... ξεστρατίσει αλλά έγινε μπούλινγκ και είχαμε «εξυγιαντική» προσγείωση.

Επίσης, δεν έχει λογική να κρατάει τον Τριτσώνη που ήταν και στην... κομπανία του Πορτογάλου. Η πλάκα είναι ότι ζήτησε βιογραφικά άλλων παραγόντων της διαιτησίας! Η υπεροψία του Κλάτενμπεργκ... ξεχειλίζει, μέχρι που αναστάτωσε την ΚΕΔ, παραιτήθηκε ο πρώην στενός συνεργάτης του, ο Σνόντι, για να βάλει τον κολλητό του, Τζέικ Κόλινς.

Διαβάστε επίσης