Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτό ναι, είναι ντέρμπι του… επιπέδου τους

Αυτό ναι, είναι ντέρμπι του… επιπέδου τους
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 - 13:42

Ο ΠΑΟΚ νομίζει ότι, ξαφνικά, μεγάλωσε. Βγάζει μία νοοτροπία ομάδας πολύ μεγαλύτερης, από ότι είναι, στην πραγματικότητα, φτάνοντας πολλές φορές, να βάζει εαυτόν στην ίδια μοίρα με τον… Ολυμπιακό. Είναι σαν να βλέπεις έναν πρωτάρη, να στέκεται δίπλα στον μπαρουτοκαπνισμένο ποδοσφαιριστή και ο πρωτάρης να έχει… τουπέ. Έρχεται, όμως, η πραγματικότητα και… προσγειώνει ανώμαλα τους… τοσοδούληδες, αυτού του τύπου. Πάντα. Σε κάθε περίσταση.

Η σημερινή πραγματικότητα λέει ότι δίνει ένα ντέρμπι, του πραγματικού επιπέδου του. Με αντίπαλο τον Άρη. Γιατί… ΑΥΤΟ είναι το πραγματικό ντέρμπι του επιπέδου του. Ο ΠΑΟΚ, που νομίζει ότι, ξαφνικά, μεγάλωσε, έχει τόσα πρωταθλήματα, όσα και ο σημερινός του αντίπαλος. Και ΑΥΤΗ είναι η πραγματική ισορροπία, μεταξύ τους, η οποία συνθέτει το πραγματικό ντέρμπι, για τους Παοκτζήδες, όσο και αν… αρνούνται να το δεχθούν. Όσο και αν πιστεύουν ότι, ξαφνικά, μεγάλωσαν και πρέπει να… μετρούνται με τον Ολυμπιακό.

Απέχουν πολύ. Πάρα πολύ. Και όσο πιο σύντομα το καταλάβουν και επικεντρωθούν στο να κάνουν μικρά βήματα, ένα-ένα τη φορά, για να φτιάξουν ομάδα δυνατή, σταθερή και να αρχίσουν να παίρνουν τίτλους (ό,τι… αφήνει ο Ολυμπιακός, δηλαδή), τόσο το καλύτερο για εκείνους. Ειδάλλως, θα περιορίζονται, αιωνίως, στο… τοπικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ως το μοναδικό, πραγματικό ντέρμπι τους…

Δεν είναι τυχαίο, για εμάς του ΓΑΥΡΟΥΣ, άλλωστε, ότι ακόμη και τώρα, με τον Παναθηναϊκούλη… διαλυμένο και σε αποσύνθεση, μόνο με εκείνον βλέπουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ντέρμπι, μπροστά μας!

Απλό…

Διαβάστε επίσης