Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μαζί Ματιέ και Κώστας! Για αυτό τους βάζει, ο Μαρτίνς…

Μαζί Ματιέ και Κώστας! Για αυτό τους βάζει, ο Μαρτίνς…
Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 - 14:12

Αρκετές ενστάσεις έχουν εκφραστεί, κατά καιρούς, για τη χρησιμοποίηση, μαζί, στην 11άδα, των Ματιέ Βαλμπουενά και Κώστα Φορτούνη. Πολλοί θεωρούν ότι οι δύο ποδοσφαιριστές δεν «δένουν» ιδανικά, μέσα στο σχήμα του Ολυμπιακού, αλλά ο Μαρτίνς διαφωνεί. Και το δείχνει ξανά, στην επιλογή της 11άδας, κόντρα στη Λαμία. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ένα σχήμα με 10άρι τον Κώστα και στο ένα άκρο τον Ματιέ.

Βέβαια, οι δύο είναι γνωστό, ότι κατά τη συνύπαρξή τους, στην 11άδα, αλλάζουν πολύ συχνά θέσεις. Και ο ένας, αλλά και ο άλλος, παίζουν ως 10άρ και φυσικά, εναλλάσσονται και στα άκρα. Γιατί το κάνει αυτό ο Μαρτίνς;

Ομάδες όπως η Λαμία τείνουν να παίζουν πολύ αμυντικά, απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως και οι περισσότερες, εδώ που τα λέμε, στην Ελλάδα. Κόντρα σε τέτοιες συμπαγείς άμυνες, ο Μαρτίνς θέλει να έχει ακόμη μεγαλύτερη δημιουργία, σε σχέση με πιο «ανοιχτά» ματς. Έτσι, επιλέγει δύο «μαέστρους» μαζί, στην 11άδα, για να τονώσει αυτό το στοιχείο της ομάδας του. Τη δημιουργία και το «χτίσιμο» του παιχνιδιού, κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Ένας άλλος λόγος, είναι τα στημένα. Και οι δύο έχουν τρομερό πόδι. Και είτε από τον ένα, είτε από τον άλλο, ο Μαρτίνς ξέρει ότι μπορεί να πάρει πολλά! Για αυτούς τους λόγους, τους βάζει μαζί, στην 11άδα, όταν το κάνει. Όπως το έκανε και σήμερα!

Διαβάστε επίσης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Λαμία 3-0 (Τελικό)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Λαμία 3-0 (Τελικό)

Πάμε ζωντανά στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για να παρακολουθήσουμε σε γραπτή περιγραφή, την αναμέτρηση του Ολυμπιακού, με τον ΠΑΣ Λαμία.