Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εμβιλά: Μέσος, στόπερ, «τείχος», σκόρερ (videos)

Εμβιλά: Μέσος, στόπερ, «τείχος», σκόρερ (videos)
Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2021 - 16:12

Ο Γιαν Εμβιλά είναι ένας ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέχει άριστα, την θέση του αμυντικού χαφ. Ο έμπειρος Γάλλος κάνει… πράγματα και θαύματα, καλύπτοντας την θέση ‘6’ στον Θρύλο, ενώ σιγά-σιγά, λύνεται ολοένα και πιο πολύ, παίρνει μέτρα, πλησιάζει και την αντίπαλη περιοχή και… σκοράρει κιόλας! Θυμίζει τον αγαπημένο μας Ιεροκλή Στολτίδη, σε πολλά πράγματα, έναν μέσο τον οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού είχε λατρέψει. Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με τον Γιαν Εμβιλά, με τον οποίο ο κόσμος του Ολυμπιακού ήδη έχει δεθεί αρκετά και τον θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι της 11άδας του Μαρτίνς.

Ο Γάλλος έδειξε, το τελευταίο διάστημα, τις αρετές του και στο κέντρο της άμυνας. Εκεί όπου κλήθηκε να παίξει, με Άρη και Λαμία. Και τα πήγε εξαιρετικά. Το έκανε, μάλιστα, αγόγγυστα και δίχως την παραμικρή δυσκολία. Ο Εμβιλά είναι ένας ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέχει εξαιρετικά το κομμάτι τακτική. Και ξέρει να το υπηρετεί, όσο λίγοι.

Αυτή του τη γνώση, για την τακτική, για τη συνολική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας, μπορεί ο Μαρτινς να χρησιμοποιεί, όποτε αυτό απαιτείται. Και ξέρει ότι, αν μη τι άλλο, βρίσκει, στο πρόσωπο του Εμβιλά, έναν ποδοσφαιριστή με βαθιά γνώση του ποδοσφαίρου, με εμπειρία και ικανότητα, ο οποίος μπορεί να υπηρετήσει άνετα το πλάνο του προπονητή του.

Και να βάλει και κάνα… γκολάκι, όποτε χρειαστεί. Τι γκολάκι, δηλαδή. Γκολάρα…

Διαβάστε επίσης