Ντουντούκα
Και τώρα ο ΠΑΟΚ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Θυμάμαι ακόμα, ήμουν παιδάκι...

Θυμάμαι ακόμα, ήμουν παιδάκι...
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 09:17

Πέρασαν 96 χρόνια από την ημέρα που ιδρύθηκε η ΙΔΕΑ του Ολυμπιακού. Μία ΙΔΕΑ που περνάει από γενιά σε γενιά, γεμίζοντας ανθρώπους, με περηφάνεια, με αγάπη και χιλιάδες ακόμα συναισθήματα.

Αλήθεια εσύ θυμάσαι τη στιγμή που έγινες Ολυμπιακός; Τη στιγμή που είπες ναι από σήμερα θα υποστηρίζω αυτή την ομάδα. Οι περισσότεροι δεν θυμούνται, όχι γιατί είναι αμελητέο, αλλά γιατί είναι τόσο σημαντικό που απλά ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ με αυτή την ιδέα.

Οι αναμνήσεις που έχει χαρίσει ο Ολυμπιακός σε εκατομμύρια κόσμο είναι βαθιά χαραγμένες στην καρδιά και στο μυαλό. Ειδικότερα αυτές που ζήσαμε σαν παιδιά και θα μας συνοδεύουν για όλη μας τη ζωή. Μία από αυτές και μάλλον η πιο σημαντική, είναι η πρώτη φορά στο γήπεδο.

Ξαφνικά αρχίζουν να λειτουργούν ταυτόχρονα οι πέντε αισθήσεις, χωρίς να έχεις καταλάβει τι συμβαίνει. Από την ώρα που ανεβαίνεις τα σκαλοπάτια για να μπεις στη Θύρα, μυρίζεις το γρασίδι και όσο προχωράς νομίζεις ότι θα αγγίξεις τους ήρωες σου, αυτούς που φορούν την ερυθρόλευκη και αγωνίζονται στο γήπεδο.

Η καρδιά πλέον έχει αρχίσει να ανεβάζει επικίνδυνα παλμούς, νομίζεις ότι θα βγει έξω. Δεν μπορείς όμως να βγάλεις λέξη! Ακούς φωνές, τραγούδια, βλέπεις χιλιάδες κόσμο να πανηγυρίζει και εσύ νιώθεις ότι είσαι σε μία γυάλα, προσπαθείς να τραγουδήσεις και τραυλίζεις από συγκίνηση και κ@υλ@.

Δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Λίγο αργότερα έρχεται η στιγμή που λύνεσαι. Ξεσπάς σε κλάματα χαράς, φωνάζεις σαν τρελός και είσαι τόσο χαρούμενος που το πρώτο βράδυ δεν μπορείς να κοιμηθείς. Αλήθεια κράτησες το πρώτο σου εισιτήριο; Εκείνο το μαγικό χαρτάκι που μας έκανε όλους ευτυχισμένους σαν παιδιά. Σίγουρα το κράτησες!

Αργότερα όσο μεγαλώνεις, η ομάδα γίνεται μέρος της ζωής σου. Ακόμα και αν δεν μπορείς να πας συχνά στο γήπεδο, ή ακόμα και αν δεν μπορείς να αγοράσεις μία φανέλα της συχνά, δένεσαι όλο και περισσότερο. Πλέον έχει γίνει τρόπος ζωής. Η ΙΔΕΑ του Ολυμπιακού μεγαλώνει μαζί με εσένα.

Όσο και να λέμε ότι μεγαλώνουμε, εκείνες τις δύο ώρες στο γήπεδο πάντα θα είμαστε παιδιά.

Χρόνια πολλά, Θρύλε μου...

Διαβάστε επίσης