Ντουντούκα
Κλείνει και έρχεται ο Κουντέ!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

«Αβάσιμη η κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών»

«Αβάσιμη η κατηγορία για είσοδο στα αποδυτήρια των διαιτητών»
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 - 18:24

Εκδικάστηκε η προσφυγή του Μαρινάκη στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ κατά της πρωτόδικης ποινής-σκάνδαλο απαγόρευσης εισόδου πέντε μηνών στο γήπεδο που επιβλήθηκε από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, Χριστόφορο Μάρκου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού εκπροσωπήθηκε από τη νομικό Ευαγγελία Παναγιώτου, η οποία ζήτησε απαλλαγή ή μικρότερη ποινή, δηλαδή αναλογική εφαρμογή του κανονισμού.

Παράλληλα, ανέφερε ότι είναι αβάσιμη η κατηγορία περί εισόδου στα αποδυτήρια των διαιτητών καθώς ο διαιτητής Σιδηρόπουλος δε γράφει κάτι τέτοιο στο φύλλο αγώνα Ολυμπιακός-Αρης 1-1.

Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε από τον Ιωάννη Χατζησαββάογλου, οι οποίος είπε: «Δεν προβλέπεται από τον πειθαρχικό κώδικα ποινή για την ΠΑΕ. Δεν υπάρχει αυτοτελής ευθύνη της ΠΑΕ. Η απόφαση να βγει όσο το δυνατόν πιο άμεσα».

Αναλυτικά η πρωτόδικη απόφαση-σκάνδαλο:

«Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε την παρακάτω απόφαση:
Α/ ΠΑΕ Ολυμπιακός, Ε. Μαρινάκης (Πρόεδρος – Μεγαλομέτοχος): "Βάσει των αναφερομένων στο από 21/02/2021 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 21/02/2021 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/96/1/12-ιθ από 23/02/2021 Έκθεση της Αστυνομίας": Επιβάλλει στην ΠΑΕ Ολυμπιακός συνολική χρηματική ποινή επτά χιλιάδων (7.000,00) ευρώ.

Επίσης, επιβάλλει στον κ. E. Μαρινάκη συνολική ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για πέντε (5) μήνες και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000,00) ευρώ».

Διαβάστε επίσης