Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αγαπημένος της UEFA ο Ζίμπερτ

Αγαπημένος της UEFA ο Ζίμπερτ
Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021 - 17:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Από τα αγαπημένα παιδιά της UEFA, απόδειξη ότι απολαμβάνει σερί ορισμούς είναι ο Γερμανός Ντανιέλ Ζίμπερτ. Aν και ανήκει στην πρώτη κατηγορία της Ευρώπης, ο 37χρονος ρέφερι, ο οποίος θα διαιτητεύσει Ολυμπιακός-Αρσεναλ για τους «16» του Europa League, ορίζεται συνέχεια είτε στο Champions League είτε στο Europa League. Την τρέχουσα σεζόν ο 37χρονος ρέφερι ορίζεται για έκτη φορά σε ευρωπαϊκό ματς και για δεύτερη στον Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα σφύριξε δυο αγώνες για τους ομίλους του Champions League, ο πρώτος ήταν Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0 και ο δεύτερος Γιουβέντους-Φερεντσβάρος 2-1, ενώ για τους ομίλους του Europa League διαιτήτευσε Μόλντε-Ντουντάλκ 3-1, Σπάρτα Πράγας-Μίλαν 0-1 και για τους «32» το ματς Νάπολι-Γρανάδα 2-1, όπου έβγαλε 11 κίτρινες κάρτες.

Στο Πόρτο-Ολυμπιακός 2-0, ο Ζίμπερτ κακώς σταμάτησε τον Ελ Αραμπί στο 36’ με υπόδειξη του πρώτου βοηθού (σ.σ. κι εκεί ήταν ο Σάιντελ), καθώς πήρε τη μπάλα από κακό παίξιμο του Πέπε, άρα δεν υπήρχε οφσάιντ. Ο Ελ Αραμπί έβγαινε τετ α τετ με τον αντίπαλο γκολκίπερ.

Ο Ζίμπερτ είναι από το Βερολίνο, γεννήθηκε στις 4 Μάϊου 1984, έγινε διεθνής το 2015. Σύμφωνα με τα περσινά στατιστικά του στη Γερμανία έχει χαμηλό μέσο όρο στις κάρτες καθώς σε 16 αγώνες έδειξε 69 κίτρινες, δυο κόκκινες, ενώ έκανε μια αποβολή με δεύτερη κίτρινη. Συνολικά στη Μπουντεσλίγκα, όπου ανέβηκε το 2012 διαιτήτευσε 117 ματς, στα οποία έβγαλε 444 κίτρινες κάρτες, έκανε επτά αποβολές με δεύτερη κίτρινη και οκτώ με κόκκινη.

Διαβάστε επίσης