Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εξωφρενικό να μην υπολογίζει τίποτα

Εξωφρενικό να μην υπολογίζει τίποτα
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 00:03
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Παράδειγμα 1: Χρειάστηκε να περάσουν πενήντα μέρες για να οριστούν ξανά από τον Κλάτενμπεργκ οι Παπαπέτρου (Αθηνών) και Τσαγκαράκης (Χανίων). Ο πρώτος μπήκε στο ματς Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα, ο δεύτερος σφύριξε (σήμερα, 13/03) το ματς Διαγόρας-Απόλλων Λάρισας 0-1 για το πρωτάθλημα της Superleague 2. Ενώ άλλοι διαιτητές είχαν ασυλία ή επέστρεφαν μετά από μια αγωνιστική, οι Παπαπέτρου, Τσαγκαράκης κόντεψαν να μείνουν δυο μήνες στον... πάγο μετά από απαίτηση της «εξυγίανσης» που ήθελαν ένα αφήγημα ότι τάχα ευνοήθηκε ο Ολυμπιακός στο Περιστέρι, ενώ συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Καθόλου τυχαίο ότι με τον Παπαπέτρου (Αθηνών) τον εξέθεσε η FIFA καθώς τον επέλεξε να σφυρίξει παιχνίδι της προκριματικής φάσης του μουντιάλ, στο τέλος του μήνα.

Παράδειγμα 2: Κάνουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σεμινάριο (18-19/03) πιστοποίησης για το VAR και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάλεσαν μόνο τρεις νέους ρέφερι από τους οκτώ που ανέβηκαν το καλοκαίρι.

Υπάρχει οσμή σκανδάλου επειδή ο Κλάτενμπεργκ για ένα τέτοιο σεμινάριο πήρε άδεια για όλους τους ρέφερι από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, άσχετα αν δεν έγινε στις αρχές Φεβρουαρίου, λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό (σ.σ. με αυτό το πρόσχημα το ανέβαλαν).

Παράδειγμα 3: Εξανάγκασε τον Σνόντι σε παραίτηση, τον οποίο έφερε η FIFA, αφού ο Κλάτενμπεργκ τον καθαίρεσε από αναπληρωτή πρόεδρο και τον έβαλε να κάνει ορισμούς της Superleague 2. Ο Βορειοιρλανδός έφυγε για να φέρει ο Κλάτενμπεργκ τον κολλητό του Τζέικ Κόλινς.

Παράδειγμα 4: Ακόμη δεν εξήγησε ο πρόεδρος της ΚΕΔ τι εννοούσε ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης «είσαι εγκληματίας και δεν θα σταματήσουμε στον Παπαπέτρου», σύμφωνα με το φύλλο αγώνα του Βάτσιου (Δυτικής Αττικής), στο ημίχρονο του αγώνα Κυπέλλου του ΠΑΟΚ με τη Λαμία. Τι έκανε όταν πληροφορήθηκε όσα είπε ο Γκαγκάτσης στον Βάτσιο;

Παράδειγμα 5: Αντιγράφουμε την ανακοίνωση του ΠΣΑΤ: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ αποφάσισε να προσφύγει στον αθλητικό εισαγγελέα και ταυτοχρόνως να αποστείλει εξώδικο στον επικεφαλής της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τις δηλώσεις του, που δεν διέψευσε, με τις οποίες προσβάλλει τους Αθλητικούς Συντάκτες. Πριν από λίγες ημέρες, από πλήθος δημοσιευμάτων, είχαμε ενημερωθεί ότι ο Άγγλος αρχιδιαιτητής Μαρκ Κλάτενμπεργκ σε τηλεδιάσκεψη με τους Έλληνες διαιτητές τους είπε μεταξύ άλλων: «Μιλάτε με τους δημοσιογράφους και μπορείτε να τους δίνετε 50-100 ευρώ για να σας προστατεύουν στα λάθη που κάνετε».

Επίλογος: Είναι εξωφρενικό ο Κλάτενμπεργκ να μην υπολογίζει τίποτα. Επίσης, πρώτος απ' όλους έπρεπε να μην δίνει δικαιώματα με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Είναι αδιανόητο να θεωρεί τη διαιτησία «τσιφλίκι» του και όλους του υπόλοιπους... υπηκόους του. Μπορεί να μην ισχύει το τελευταίο, όμως έτσι δείχνει με τη συμπεριφορά του.

Διαβάστε επίσης

Πριν την Άρσεναλ, η 21η νίκη!

Πριν την Άρσεναλ, η 21η νίκη!

Ο Ολυμπιακός τελειώνει με την ΑΕΛ (19:00), για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και μετά θα ασχοληθεί και με το παιχνίδι στο Λονδίνο...