Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το «μετά» τη σημερινή αυλαία είναι αλλιώς φέτος

Το «μετά» τη σημερινή αυλαία είναι αλλιώς φέτος
Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 12:58

Πέρυσι, λίγες ώρες πριν γίνει η σέντρα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ήταν στο +5β. από τον ΠΑΟΚ και τίποτα δεν θεωρούνταν σίγουρο για τον τίτλο. Ούτε κι όταν εκείνη την τελευταία αγωνιστική ο Ολυμπιακός κέρδισε εντός έδρας τον Παναιτωλικό με 2-0 και σε συνδυασμό με την γκέλα του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη ξέφυγε περισσότερο, πήγε στο +7β.

Σήμερα, λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της τελευταίας αγωνιστικής της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είναι στο +16β. από τον Άρη και την ΑΕΚ και το +17β. από τον ΠΑΟΚ. Μαθηματικά δεν έχει κριθεί κάτι αλλά, οκ, νομίζω ακόμα και οι πιο φανατικοί οπαδοί των άλλων ομάδων αν ρωτηθούν ποιός θα πάρει τον τίτλο, ο Ολυμπιακός θα πουν. Γι' αυτό λοιπόν τα ζητούμενα στο σημερινό ματς με την ΑΕΛ στον κάμπο και (ΚΥΡΙΩΣ) τα πλέι οφ είναι άλλα.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να συνδυάσει το τερπνό με το ωφέλιμο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκει η ταχύτερη δυνατή μαθηματική κατάκτηση του τίτλου και το μεγάλωμα της διαφοράς με τους διώκτες του. Στη δεύτερη που είναι και πιο σημαντική ανήκει η ψύχραιμη και σωστή ανάλυση των δεδομένων της ομάδας προκειμένου στο φινάλε της σεζόν να παρθούν οι σωστές αποφάσεις που θα οδηγήσουν σ' έναν ακόμα πιο ισχυρό Ολυμπιακό. Όχι, φυσικά, για να μετρηθεί με τον εγχώριο ανταγωνισμό, αυτοί είναι ήδη νάνοι μπροστά του. Το θέμα είναι παρουσιαστεί ακόμα πιο ανταγωνιστικός και... οχυρωμένος παικτικά για τα ευρωπαϊκά ραντεβού της νέας σεζόν.

Αυτά τα μεγάλα και σημαντικά συμπεράσματα δεν εξάγονται μετά από μια βραδιά που δεν πήγε όπως ήλπιζαν άπαντες σαν εκείνη της περασμένης Πέμπτης με την Άρσεναλ. Ούτε, αντιθέτως, μετά από μεγάλες νίκες. Αυτά τα συμπεράσματα, που έχουν αξία, βγαίνουν μετά από πορεία μηνών και με «κρύο» κεφάλι όχι σε στιγμές που «ζεματάει» με καλό ή κακό τρόπο.

Διαβάστε επίσης

Κλήθηκε στην εθνική ο Καμαρά…

Κλήθηκε στην εθνική ο Καμαρά…

Φόβος και τρόμος, για όλες τις ομάδες, οι μετακινήσεις ποδοσφαιριστών στην Αφρική, για αγώνες με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους…