Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Δανός που τα είχε κάνει μαντάρα...

Ο Δανός που τα είχε κάνει μαντάρα...
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 12:37
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τον Δανό Γιάκομπ Κέλετ επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ για να σφυρίξει το ματς Ολυμπιακός - Άρης για την πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League, την Κυριακή (21/3). Πρόκειται για διαιτητή της πρώτης κατηγορίας της UEFA, είναι 41 ετών και είναι διεθνής από το 2011 με συνολικά 12 παιχνίδια στους ομίλους του Europa League και ένα στους αντίστοιχους του Champions League, δηλαδή τον δοκίμασαν στο Σαχτάρ Ντόνετσκ-Χοφενχάιμ 2-2 στις 12/09/18 και δεν τον ξανάβαλαν.

Ο Κέλετ ορίζεται για δεύτερη φορά σε ματς της Superleague καθώς ήρθε στιις 3/3/19 και σφύριξε Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-2. Το μόνο που πέτυχε ήταν η αποβολή του Ζαμπά στο 72', στα υπόλοιπα είναι αμφίβολο αν καταλάβαινε τι έκανε. Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ (2') δεν έπρεπε να μετρήσει επειδή υπάρχει επιθετικό φάουλ του Μάτος στον Κολοβέτσιο, όταν οι δύο τους διεκδικούν τη μπάλα και πριν αυτή καταλήξει στον σκόρερ Μαουρίτσιο. Ο πρώτος έριξε αγκωνιά στο πρόσωπο του αντιπάλου του. Στο 7' θα μπορούσε να αποβάλει τον Μαυρομάτη για σκληρό μαρκάρισμα. Στο 32' έπρεπε να δείξει από μια κίτρινη στον Κολοβέτσιο και στον Άκπομ. Παράλληλα, στην ίδια φάση, έπρεπε σφυρίξει είτε το επιθετικό φάουλ που έκανε ο Κολοβέτσιος στον Ακπόμ, όταν ο Διούδης μπλόκαρε τη μπάλα ή το πέναλτι στον Άκπομ από τον Κολοβέτσιο (σ.σ. σπώξιμο). Τέσσερα λάθη σε ίδια φάση δεν έκανε ούτε Έλληνας διαιτητής! Επίσης, υπάρχει και αποβολή του Ινσούα που ο Κέλετ δεν έκανε!

Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλές αναμνήσεις από Δανό διαιτητή στη Super League. Ο Κριστόφερσεν στο ΑΕΚ-Ολυμπακός 1-1, στις 07/10/18 είχε σφυρίξει με φιλοσοφία «εξυγίανσης», κάνοντας μια απαράδεκτη διαιτησία, μόνο με λάθη κατά του Ολυμπιακού.

Ο Κέλετ, ο οποίος ορίστηκε Ολυμπιακός-Αρης, την τρέχουσα σεζόν στους ομίλους του Europa League διαιτήτευσε Σταντάρ Λιέγης-Ρέιντζερς 0-2, Σλάβια Πράγας-Νις 3-2, Καραμπάγκ-Σίβασπορ 2-3. Το μόνο ματς ελληνικής ομάδας που διαιτήτευσε στην Ευρώπη είναι στις 26//11/15 ΠΑΟΚ-Καμπάλα 0-0 για τους ομίλους του Europa League.

Ο Γιάκομπ Κέλετ έχει συμπατριώτες του βοηθούς, τους Χούμελγκααρντ, Σόρενσεν, 4ο τον Κουμπαράκη και στο VAR τον επίσης Δανό Πούτρος, με τον Πετρόπουλο.

Διαβάστε επίσης