Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ούτε τα προσχήματα ο αντίπαλος του Ζαγοράκη

Ούτε τα προσχήματα ο αντίπαλος του Ζαγοράκη
Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021 - 16:46
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Εμένα με στηρίζει η πλειοψηφία των Ενώσεων που στηρίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης «Metropolis 95,5». Πρόκειται για μια δήλωση που ξεσκεπάζει όλη την κατάσταση στην ΕΠΟ, μια δήλωση που δείχνει ότι δεν είναι μια κανονική ομοσπονδία, δεν είναι ανεξάρτητη ομοσπονδία, δεν υπάρχει ισονομία.

Ο Νίκας δηλώνει ξεκάθαρα ότι τον στηρίζουν Ενώσεις που στηρίζουν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, τη στιγμή που άλλοι πήγαν κατηγορούμενοι για μια συνάντηση στο «Χίλτον», αντιμετωπίζοντας δικαστική περιπέτεια πολλών ετών αλλά και τόνους λάσπης. Επίσης, δείχνει και τον... λάκκο που έσκαψαν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ στον Ζαγοράκη που κατεβαίνει ως πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ. Πρώτα τον πρότειναν και τώρα του τραβάνε το χαλί καθώς ο κ. Νίκας θεωρεί ότι «με το κώλυμα του Ζαγοράκη, όλα είναι ανοιχτά» επειδή ο αρχηγός της Εθνικής του 2004 έχει άδεια πρακτορείου ΟΠΑΠ, όμως με βάση το νόμο 4726/20 δεν υπάρχει τέτοιο εμπόδιο.

Η δήλωση του αντιπάλου του Ζαγοράκη δείχνει ότι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ κάνουν τα πάντα για να αλώσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, υπάρχει και διγλωσσία από τις δυο ΠΑΕ που άλλα λένε στη Κυβέρνηση και στις FIFA, UEFA και άλλα κάνουν, κατεβάζοντας υποψήφιο τον Νίκα. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας με τη δήλωσή του δεν έριξε απλά τις μάσκες, φανέρωσε και ποιοι είναι.

Επίσης, φανέρωσε και την ανάγκη των αλλαγών στην ΕΠΟ. Επειδή αν οι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στηρίζουν ενώσεις, όπως παραδέχεται ο αντίπαλος του Ζαγοράκη, η κατάσταση δεν πάει άλλο στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Να μην ξεχνάμε και την έρευνα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για εκβιασμούς, απειλές και χρηματισμούς σε εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων, σε βάρος υπαλλήλου μεγάλης ΠΑΕ της «εξυγίανσης» και κατά δυο παραγόντων μεγάλης ένωσης. Καταθέτουν μάρτυρες από όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο, μέχρι την Κρήτη και τα στοιχεία είναι πολλά. Η έρευνα αφορά έναν υπάλληλο ΠΑΕ και δυο παράγοντες μεγάλης ΕΠΣ, ο ένας εκ των οποίων είναι υποψήφιος για την ΕΕ...

Ο κατήφορος δεν έχει τέλος...

Κυβέρνηση, FIFA, UEFA θα ανεχθούν αυτές τις προκλήσεις;

Διαβάστε επίσης