Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Πάντα με το μυαλό στο Champions League!

Πάντα με το μυαλό στο Champions League!
Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 - 13:59

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει, σταθερά κάθε χρόνο, να χτίζει το ευρωπαϊκό του μέλλον και να προσπαθεί τόσο να καταστήσει, όσο το δυνατόν πιο σίγουρη την παρουσία τους στους ομίλους του Champions League, όσο και να συγκεντρώνει βαθμούς, για λογαριασμό των άλλων και του ελληνικού ποδοσφαίρου, συνολικά. Ο Θρύλος δεν παράτησε και δεν παρατά ποτέ την ευρωπαϊκή του προοπτική και διάκριση, για να… σηκώσει κάναν τίτλο στην Ελλάδα. Διατηρώντας ως πρώτο στόχο το πρωτάθλημα, δεύτερο το νταμπλ, αλλά χωρίς να παραμελεί ΠΟΤΕ τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, δίνοντας διαρκώς, ολοένα και μεγαλύτερη σημασία, ο Θρύλος θέλει να πάει ολοένα και πιο ψηλά, στην Ευρώπη.

Το «διπλό» στο Λονδίνο μπορεί να μην έφερε πρόκριση στους «8» του Europa League, αλλά δείχνει στέλνει ξανά τον Ολυμπιακό, στους ισχυρούς των κληρώσεων, το προσεχές καλοκαίρι. Για τα προκριματικά του Champions League, την ερχόμενης αγωνιστικής σεζόν.

Κατά μεγάλο ποσοστό, σχεδόν σίγουρα δηλαδή, οι Πειραιώτες θα είναι ξανά στους ισχυρούς του Champions League, στην κλήρωση του καλοκαιριού, αφού δείχνουν να έχουν εξασφαλίσει την 36η θέση στην κατάταξη. Και περιμένουν να δουν τι θα κάνει η Σλάβια Πράγας, με την Άρσεναλ.

Ο μοναδικός τρόπος, ας πούμε, για να χάσει ο Ολυμπιακός τη θέση των ισχυρών στην προκριματική φάση είναι η ομάδα που θα κατακτήσει φέτος το Champions League να μην κερδίσει την έξοδό της μέσα από το πρωτάθλημα. Ο μόνος σύλλογος που μπορεί να το κάνει αυτό, εις βάρος του Θρύλου, σε μία τέτοια περίπτωση είναι η Λίβερπουλ.

Στα πλέι οφ του Champions League, εφόσον φτάσει μέχρι εκεί, ο Ολυμπιακός αναμένεται να βρει μπροστά του μία εκ των Μπεσίκτας, Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Σλάβια Πράγας. Στον β’ και γ’ προκριματικό, ο Θρύλος αναμένεται να μπει στο γκρουπ των ισχυρών, βάσει των παραπάνω.

Διαβάστε επίσης