Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

ΕΠΟ: Τους πήραν χαμπάρι σε Ελλάδα και Ευρώπη

ΕΠΟ: Τους πήραν χαμπάρι σε Ελλάδα και Ευρώπη
Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2021 - 21:32
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Οι αυριανές (27/03) εκλογές είναι μια ευκαιρία για να επιστρέψει το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κανονικότητα, όμως κάποιοι επιχειρούν να το κρατήσουν εγκλωβισμένο στο σκοτάδι, να είναι αιχμάλωτο των «συνεργείων» που το λυμαίνονται. Για αυτό δεν αρκεί να εκλεγεί ο Ζαγοράκης για την προεδρία της ΕΠΟ, πρέπει στην ΕΕ να βγουν και οι υπόλοιποι διεθνείς (Ανατολάκης, Χαριστέας, Σεϊταρίδης, Καφές, Δ. Παπαδόπουλος), να ακολουθήσει και η ΕΠΟ παραδείγματα άλλων χωρών, όπως ο Μπόνιεκ στην Πολωνία, ο Σούκερ στην Κροατία, ο Σαβίσεβιτς στο Μαυροβούνιο, ο Μιγιάτοβιτς στη Σλοβενία, ο Κομπιασβίλι στη Γεωργία. Γίνεται αντιληπτό ότι τα παραδείγματα είναι αρκετά αλλά και πόσο πίσω έχει μείνει η Ελλάδα.

Η ΕΠΟ με το «6-5», δηλαδή τους συμβούλους-προέδρους ΕΠΣ που δεν έχει διαψευστεί ότι κανόνισαν ΑΕΚ και ΠΑΟΚ δεν μπορεί να προχωρήσει, Όχι μόνο κανόνισαν αλλά τους επιδεικνύουν σαν... λάφυρα και μιλούν για λογαριασμό, όχι μόνο των υποψήφιων συμβούλων αλλά για λογαριασμό των ενώσεων-ψηφοφόρων. Δεν είναι δυνατόν να ξέρουν καλύτερα το ποδόσφαιρο καφετζήδες, άνεργοι, απόφοιτοι δημοτικού από τους διεθνείς που το έφτασαν στα ουράνια. Όλοι εύχονταν να αξιοποιηθούν, όμως τώρα που ήρθε η ώρα...

Εκλογές με τέτοιες συνθήκες δεν είναι κανονικότητα. Εκείνο που παραβλέπουν σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι ότι τους έχουν πάρει χαμπάρι σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην Ελλάδα οι φίλαθλοι ξέρουν πολύ καλά τι γίνεται από τα ρουσφέτια, αποφάσεις για το καλό των ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Το ίδιο και στις FIFA, UEFA καθώς τα... έζησαν από κοντά, δεδομένου ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο βρισκόταν σε επιτροπεία και στη διάρκεια αυτής δυο φορές η ΕΠΟ κινδύνεψε με Grexit.

Το μεγάλο στοίχημα με τον Ζαγοράκη είναι η ΕΠΟ να βρει ξανά τη χαμένη αξιοπιστία της και να απαγκιστρωθεί από τη... λαίλαπα της δήθεν εξυγίανσης. Ένα ακόμη μεγάλο στοίχημα είναι να υλοποιηθεί η Ολιστική Μελέτη των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ που η διοίκηση Γραμμένου την έχει βάλει σε κάποιο συρτάρι και δεν θέλει να θυμάται ότι υπάρχει, επειδή βλάπτει τα συμφέροντα των προέδρων των ΕΠΣ.

Είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο Ζαγοράκης αν δεν έχει δίπλα του ανθρώπους που να μιλάνε την ίδια γλώσσα, να έχουν την ίδια φιλοσοφία.

Διαβάστε επίσης