Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μεγάλο μεταγραφικό ατού η σταθερή παρουσία στο Champions League!

Μεγάλο μεταγραφικό ατού η σταθερή παρουσία στο Champions League!
Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 - 13:02

Είναι δεδομένα σε άλλο επίπεδο, ο Ολυμπιακός. Είναι σε άλλη κλάση, σε σχέση με ΟΛΗ την υπόλοιπη Σούπερ Λιγκ. Δεν υπάρχει ομάδα που να μπορεί να σταθεί δίπλα του. Και αυτό το, συνολικά, χαμηλό επίπεδο, του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο το έχει βυθίσει η «εξυγίανση», δυσκολεύει, για τον Θρύλο, μεταγραφικές υποθέσεις, τύπου «Μπελχαντά». Και αυτό είναι ΤΟ ΜΟΝΟ που τον δυσκολεύει!

Κατά τα άλλα ο Ολυμπιακός, η μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, είναι σε θέση να προσφέρει, σε έναν παίκτη, τύπου Μπελχαντά:

1) Πρωταθλητισμό, σε υψηλό επίπεδο. Ασχέτως επιπέδου πρωταθλήματος.

2) Κούπες. Τίτλους. Φιέστα. Νταμπλ. Όλα αυτά που μπαίνουν στα παλμαρέ των παικτών.

3) Ατομικές διακρίσεις. Οι καλύτεροι παίκτες, συνήθως του Ολυμπιακού, σαρώνουν και τα ατομικά βραβεία, στη Σούπερ Λιγκ. Βγαίνουν πρώτοι σκόρερ κλπ.

4) Σταθερή παρουσία στην Ευρώπη. Είτε στο Champions League (πρώτος στόχος, ο οποίος σταθερά επιτυγχάνεται), είτε στο Europa League, ο Ολυμπιακός είναι παρών.

5) Οικονομική ευρωστία και άνεση. Συνολική υγεία, στον Σύλλογο, ο οποίος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, σε ένα παγκόσμιο ποδόσφαιρο, το οποίο έχει κλονιστεί…

Βασικά στοιχεία, για να μπορεί ο Ολυμπιακός να προχωρά και να κλείνει, με θετικό τρόπο, υποθέσεις του τύπου «Μπελχαντά». Η σταθερή παρουσία του, στο Champions League είναι ένα μεγάλο μεταγραφικό ατού, για τον Θρύλο. Το έχει χτίσει αυτό, με κόπο και με πολλή, πολλή προσπάθεια!

Και τι του το… μετριάζει; Το συνολικά χαμηλό επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο το έχει ρίξει η «εξυγίανση»…

Διαβάστε επίσης