Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δική μας η πρόκριση και η κούπα!

Δική μας η πρόκριση και η κούπα!
Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021 - 20:01

Δεν χάνεται αυτή η πρόκριση. Ο Ολυμπιακός, αν και δεν πήρε αυτό που ήθελε απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα (1-1), θα «καθαρίσει» την πρόκριση στον τελικό στο δεύτερο παιχνίδι στον Πειραιά. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πέναλτι-εφεύρεση (στο σουτ του Κάστρο και την κόντρα στον Μπα) με τον Εραμούσπε στο 45+6, αλλά ισοφάρισε στο 73’ με το ψαλιδάκι του Χασάν και είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα.

Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κάλλιστα θα μπορούσε να είχε βρει (πρώτος) γκολ. Στο 8’ ο Καμαρά επιχείρησε ένα μακρινό πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 11’ ο Χασάν σπατάλησε τεράστια ευκαιρία. Ο Φορτούνης σέντραρε, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Αιγύπτιος, από το ύψος της μικρής περιοχής, πλάσαρε πάνω στον Λοντίγκιν! Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό και ίσως σε αυτό, πέρα από την κρισιμότητά του, να έπαιξε ρόλο και ο κακός αγωνιστικός χώρος. Στο 16’ ο Μιλιντσεάνου απείλησε, αλλά ο Σα μπλόκαρε. Στο 30’ ο Μπρούμα έκλεψε, έφυγε στην κόντρα, γύρισε στον Χασάν και εκείνος έκανε το πλασέ αλλά η μπάλα κόντραρε. Καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό και αυτή. Στο 42’ ο Φορτούνης έκανε ατομική ενέργεια και σουτ, αλλά ο Σάλιακας έβαλε την κόντρα και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Και ενώ όλα έδειχναν να τελειώνουν με 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, ήρθε η φάση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το σουτ του Κάστρο και την κόντρα στον Μπα. Η μπάλα βρήκε πρώτα στο στήθος του αμυντικού του Ολυμπιακού και ακολούθως ελάχιστα στο χέρι του και ο Τρεϊμάνις, αφού πήγε ο ίδιος και εξέτασε τη φάση στο VAR, υπέδειξε πέναλτι. Δεν υπάρχει κανένα πέναλτι! Κάπως έτσι, ο Εραμούσπε με πέναλτι στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Χολέμπας και τον Ανδρούτσο να αντικαθιστούν Παπασταθόπουλο και Λαλά. Η αλλαγή του Σωκράτη ήταν αναγκαστική, πάντως, έδειχνε να αντιμετωπίζει πρόβλημα. Ο Ολυμπιακός απείλησε στο 47’ με το πλασέ του Μπρούμα, αλλά μπλόκαρε ο Λοντίγκιν. Ο ΠΑΣ είχε τετ α τετ με τον Μιλιντσεάνου στο 56’, αλλά ο Σα απέκρουσε με το πόδι. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν ρυθμό στο παιχνίδι και σπατάλησαν ορισμένες πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 58’ ο Φορτούνης σέντραρε, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 63’ ο Μπρούμα, από πλεονεκτική θέση, έκανε το πλασέ, αλλά δεν είχε δύναμη και πήγε πάνω στον Λοντίγκιν, ενώ στο 65’ ο Μασούρας σούταρε έξω από την περιοχή και ο πορτιέρο του ΠΑΣ μπλόκαρε στη γωνία του. Η ομάδα της Ηπείρου είχε μεγάλη ευκαιρία, σε αντεπίθεση στο 65’, με τον Σάλιακα να κάνει τη χαμηλή σέντρα, τον Μιλιντσεάνου να κάνει την προβολή από κοντά και τον Σα να μπλοκάρει σωτήρια. Στο 73’ ήρθε το γκολ που τόσο έψαχνε ο Ολυμπιακός: Ο Φορτούνης σέντραρε, ο Χασάν έκανε ένα εντυπωσιακό ψαλιδάκι σκοράροντας ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό γκολ για το 1-1. Ο Θρύλος θα μπορούσε να βρει άμεσα και δεύτερο γκολ: Στο 78’ ο Ελ Αραμπί, από κάθετη του Μασούρα, βγήκε τετ τα τετ, πλάσαρε τον Λοντίγκιν, αλλά ο πορτιέρο του ΠΑΣ απέκρουσε με το πόδι. Επίσης, δύο λεπτά αργότερα, ο Ελ Αραμπί καθυστέρησε πάρα πολύ εκτός περιοχής, έχοντας δεξιά του τον Μασούρα και αριστερά του τον Φορτούνη και έχασε τη μπάλα προτού αποφασίσει τι θα κάνει. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι και με αυτό το 1-1 ο Ολυμπιακός καλείται να σφραγίσει την πρόκριση στον δεύτερο αγώνα στον Πειραιά.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Παντελάκης, Πίρσμαν, Κάστρο, Ντομίνγκεθ, Καρτάλης (93’ Λιάσος), Ελευθεριάδης (81’ Πανουργιάς), Παμλίδης (87’ Μπρένερ), Μιλιντσεάνου (81’ Κάργας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος (46’ λ. τρ. Χολέμπας), Μπα, Λαλά (46’ Ανδρούτσος), Μπουχαλάκης, Καμαρά (69’ Εμβιλά), Ρέαμπτσιουκ (61’ Μασούρας), Φορτούνης, Μπρούμα (69’ Ελ Αραμπί), Χασάν.

Διαβάστε επίσης