Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Η «πελατειακή» σχέση της 10ετίας χτίστηκε νωρίς! (videos)

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Η «πελατειακή» σχέση της 10ετίας χτίστηκε νωρίς! (videos)
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 15:22

Από νωρίς, στην εποχή Μαρινάκη, ο Ολυμπιακός συνέχισε να δείχνει την ανωτερότητά του. Τόσο συνολικά στο πρωτάθλημα, όσο και επί του «πελάτη». Τώρα, μία δεκαετία μετά, ο Θρύλος έχει ξεφύγει, σε νίκες, ενώ ειδικότερα τα τελευταία δύο-τρία χρόνια, το πράγμα έχει… ανοίξει για τα καλά!

Ο «πελάτης» βλέπει τον Ολυμπιακό ξεμακραίνει, έχοντας αρχίσει να ανοίγει την «ψαλίδα», στην καταμέτρηση νικών, στα μεταξύ τους. Αναφερόμαστε στην τελευταία 10ετία, την εποχή Μαρινάκη, κατά την οποία ο Παναθηναϊκός, προερχόμενος από το νταμπλ, το… γνωστό του 2010, κατέρρεε, κάθε χρονιά, ολοένα και περισσότερο. Χάνοντας επαφή με τον πραγματικά ΜΕΓΑΛΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον ΘΡΥΛΟ!

Συνολικά, εδώ και 10 χρόνια, ο Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν συναντηθεί 24 φορές, σε κανονική διάρκεια και πλέι οφ, με τον Θρύλο να έχει 11 νίκες, τον «πελάτη» 6 και 7 ματς να έχουν λήξει ισόπαλα. Ο Ολυμπιακός έχει πετύχει μερικές εμφατικές τριάρες (3-0, 3-1) ενώ κατά γενική ομολογία, ακόμη και σε ματς που δεν κατάφερε να πάρει, εμφανιζόταν καλύτερος και πιο δυνατός. Συμβαίνει, βέβαια, στο ποδόσφαιρο, να μην κερδίζει πάντα ο καλύτερος, αλλά να γίνονται και… θαύματα.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει, σε αυτή τη 10ετία, να κάνει διαρκώς βήματα προς τα εμπρός, την ώρα που ο Παναθηναϊκός ολοένα και μικραίνει, σε νοοτροπία, σε αγωνιστική εικόνα, σε αποτελέσματα. Και φυσικά, ως σύλλογος, συνολικά. Το να ρίχνεις… βεγγαλικά, επειδή επέστρεψες στην Λεωφόρο, ας πούμε, δεν είναι και… πολύ τιμητικό και παραπέμπει σε… εφευρέσεις εορτών!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Παναθηναϊκός

2010-2021

Νίκες Ολυμπιακού: 11

Ισοπαλίες: 7

Ήττες: 6

Πάμε να δούμε και μερικά βιντεάκια:

Διαβάστε επίσης