Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Γλέντι και κούπα με τον καλύτερο πελάτη! Στον Πειραιά το 46ο!

Γλέντι και κούπα με τον καλύτερο πελάτη! Στον Πειραιά το 46ο!
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 21:32

Και γλέντι και κούπα! Ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-1 τον Παναθηναϊκό και εξασφάλισε και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα της ιστορίας του. Ο Χασάν στο 45+3’ με κεφαλιά από σέντρα του Χολέμπας και στο 72’ με πλασέ από σέντρα του Καμαρά και ο Μπρούμα στο 97’, πέτυχαν τα γκολ του Ολυμπιακού. Ο Παναθηναϊκός που στο 65’ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Πούγγουρα, είχε προηγηθεί στο 31’ με το πέναλτι του Μακέντα. Ο Ολυμπιακός είχε και δύο ακυρωθέντα γκολ με τον Ελ Αραμπί στο 10’ και στο 59’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το πόδι στο γκάζι στο παιχνίδι. Απείλησε στο 4’ με το σουτ του Φορτούνη και την προβολή του Μασούρα, απείλησε και στο 7’ με το φάουλ του Φορτούνη που για λίγο δεν βρήκε ο Σεμέδο τη μπάλα και αυτή έφυγε, ενώ στο 10’ είχε ακυρωθέν γκολ με τον Ελ Αραμπί. Ο Μαροκινός φορ σκόραρε από κοντά με προβολή, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, μιας και υποδείχθηκε οφσάιντ στον Φορτούνη. Επίσης, στο 14’ ο Εμβιλά σούταρε ψηλά άουτ έξω από την περιοχή. Στο 27’ είχαμε τη φάση του πέναλτι, με τον Μπέμπεκ αρχικά να δίνει κίτρινη κάρτα στον Μακέντα στη φάση με τον Σεμέδο. Πήγε και είδε τη φάση στο VAR και άλλαξε την απόφασή του, δίνοντας πέναλτι και κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού. Ο Μακέντα εκτέλεσε εύστοχα στο 31’ και έγινε έτσι το 0-1. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει, απείλησε στο 34’ με το τετ α τετ του Μασούρα, όπου βγήκε απέναντι στον Διούδη και πλάγια αλλά πλάσαρε πάνω του. Στο 36’ άλλαξαν τα πλάνα του Μαρτίνς με τον τραυματισμό του Μπα. Ο Χασάν μπήκε στη θέση του και έτσι το σύστημα έγινε 4-4-2. Στο 45’ ο Χασάν έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ στο όριο της μεγάλης περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι του Διούδη. Το 1-1, εν τέλει, ήρθε στο 45+3’: Ο Χολέμπας έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια και σέντρα, ο Χασάν έπιασε την κεφαλιά (όχι τόσο καλή), ο Διούδης δεν είχε καλή αντίδραση και έτσι έγινε το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 54’ με το σουτ του Χασάν από κοντά, μετά το λάθος του Διούδη, αλλά η μπάλα κόντραρε και βγήκε κόρνερ. Στο 59’ ο Ελ Αραμπί σκόραρε με σουτ σχεδόν κενή εστία, αλλά ούτε αυτό το γκολ μέτρησε. Ο Μπέμπεκ πήγε και το είδε στο VAR και το ακύρωσε, δείχνοντας ότι ο Χασάν βρήκε με το χέρι στην κόντρα με τον Διούδη. Στο 65’ ο Παναθηναϊκός έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της κόκκινης (δεύτερη κίτρινη) που είδε ο Πούγγουρας για χρησιμοποίηση του αγκώνα σε διεκδίκηση με τον Χασάν. Ο Ολυμπιακός βρήκε το δεύτερο γκολ που τόσο έψαχνε, στο 72’: Ο Καμαρά σέντραρε υπέροχα και ο Χασάν με κοντινή προβολή «έγραψε» το 2-1 για τον Θρύλο. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος επιθετικός «άγγιξε» το χατ τρικ, αστοχώντας στο 75’ σε πλασέ (μπλόκαρε ο Διούδης με διπλή προσπάθεια) μετά την αντεπίθεση και την πάσα του Μπρούμα. Ο Χασάν απείλησε και στο 82’ με κεφαλιά από σέντρα του Ανδρούτσου, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε σταθερά αυτήν τη φορά. Ο Θρύλος έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 85’ με τον Ελ Αραμπί, αλλά δεν βρήκε καλά τη μπάλα από τη χαμηλή σέντρα του Μασούρα. Οι «πράσινοι» απείλησαν στο 86’ και στο 88’ με δύο προσπάθειες του Καρλίτος, αλλά δεν κατάφεραν κάτι. Μάλιστα, στη δεύτερη προσπάθεια αντέδρασε εξαιρετικά ο Σα και μπλόκαρε τη μπάλα. Στο 97’ έγινε το 3-1: Ο Διούδης ανέβηκε σε ένα κόρνερ, ο Ολυμπιακός έφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε σε κενή εστία για το τελικό 3-1. Κάπως έτσι έληξε το παιχνίδι στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει 3-1 τον Παναθηναϊκό και να κατακτά και μαθηματικά το 46ο πρωτάθλημα!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Σεμέδο, Μπουχαλάκης (68’ Καμαρά), Εμβιλά, Φορτούνης (68’ Μπρούμα), Ελ Αραμπί, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μασούρας (90’ Ρέαμπτσιουκ), Μπα (36’ λ. τρ. Χασάν), Χολέμπας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ (46’ Αλεξανδρόπουλος), Μακέντα (84’ Ενγκμπακοτό), Χατζηγιοβάνης (79’ Αϊτόρ), Νιάς, Βιγιαφάνες (84’ Καρλίτος), Πούγγουρας, Μολό, Μαουρίσιο (77’ Ιωαννίδης).

Διαβάστε επίσης