Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Και 47 και 48 και βάλε

Και 47 και 48 και βάλε
Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 - 10:18

Απέναντι στην επιτυχία δεν λυγίζει. Απέναντι στη δόξα, δεν κάνει πίσω. Απέναντι στην κατάκτηση του στόχου του, βάζει δύναμη και καταφέρνει, αυτό που οι άλλοι δεν μπορούν. Έχει, όμως, και πρόγραμμα. Αυτός ο Ολυμπιακός κάνει το γνωστό σλόγκαν της διαφήμισης να… ταιριάζει γάντι, στην περίπτωσή του.

Πρόγραμμα. Λογική. Ποδοσφαιρική και όχι… 6-5. Λογική ποδοσφαιρική, με την οποία ποτέ, μα ποτέ δεν μπορείς να πέσεις έξω. Και να «αστοχήσεις» κάποια στιγμή (όπως πχ. έκανε ο ίδιος ο Ολυμπιακός τη σεζόν, κατά την οποία ο Βαγγέλης Μαρινάκης τα άλλαξε όλα, θα βρεις πάλι τον δρόμο προς τον στόχο. Άμεσα κιόλας. Δεν χρειάζονται… δεκαετίες, αν κάτι το κάνεις σωστά.

Και αυτός ο Ολυμπιακός έδειξε, ξανά φέτος, ότι το πρωτάθλημα δεν χρειάζεται… «εξυγίανση», για να κατακτηθεί. Ή, για να το πούμε καθαρά, από την πλευρά του πρωταθλητή Ελλάδας, μπορεί να κατακτηθεί, παρά την «εξυγίανση». Η οποία μοιάζει, ποδοσφαιρικά, τόσο αδύναμη…

Αυτή η ομάδα, η οποία 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε των πλέι οφ και του επισήμου φινάλε της σεζόν, ρίχνει την αυλαία και παίρνει το χειροκρότημα. Και όσοι δεν τον χειροκροτούν, το κάνουν μόνο από μίσος, προς το κόκκινο και το λευκό, αλλά και από μικρότητα. Μικρότητα που λέει ότι τον αντίπαλό σου τον σέβεσαι, όταν κάτι το κατακτά δίκαια και σε νικάει.

Πάμε στον τίτλο. Γιατί 47; Γιατί 48 και… βάλε; Γιατί ο Ολυμπιακός έχει πρόγραμμα. Έχει αναπτύξει όλο τον τρόπο λειτουργίας του σε πρότυπα ανώτερα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σε πρότυπα ανώτερα της Σούπερ Λιγκ. Και αυτό για να μπορεί να εμφανίζεται όπως πρέπει στην Ευρώπη και να δίνει μάχες με τα μεγαλύτερα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου… Και για αυτό τον λόγο, οι αντίπαλοί του θα συνεχίσουν να βλέπουν την πλάτη του…

Διαβάστε επίσης