Ντουντούκα
Γυρίσαμε σπίτι μας!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ακαδημία: Ποδόσφαιρο και ψυχολογία (photo)

Ακαδημία: Ποδόσφαιρο και ψυχολογία (photo)
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 - 11:11

Σε άλλο επίπεδο ο Ολυμπιακός, ακόμη και στο θέμα της ακαδημίας. Προχωρά, έτσι, με σειρά συνεδριών ψυχολογικής υποστήριξης και ανάλυσης. Δείτε την ενημέρωση της ακαδημίας του Ολυμπιακού:

Αδιάκοπα δουλεύει στο η Ακαδημία του Ολυμπιακού στο κομμάτι της ψυχολογίας, ιδιαίτερα όλη αυτή τη δύσκολη για τα παιδιά περίοδο της καραντίνας και της παύσης των αθλητικών τους δραστηριοτήτων.

Με τον ψυχολόγο μας κ. Γιάννη Ζαρώτη να επιμελείται και να οργανώνει, το τελευταίο διάστημα πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συνεδρίες:

Για τις ομάδες Κ10-11-12 και Κ13-14-15 διοργανώθηκαν δύο συναντήσεις:

  1. Ο συνδυασμός Σχολείου και Ποδοσφαίρου, όπου αναλύθηκε το πως η κάθε δραστηριότητα συμβάλλει στην ανάπτυξη του παιδιού/ποδοσφαιριστή, πως το σχολείο βοηθά έναν ποδοσφαιριστή να εξελιχθεί και να γίνει ολοκληρωμένος στο επάγγελμά του. Τονίστηκε η σημασία και η αξία που δίνουμε στην Ακαδημία στην ισορροπία μεταξύ Σχολείου και Ποδοσφαίρου ώστε να έχουν τα παιδιά την καλύτερη δυνατή και πολύπλευρη εκπαίδευση. Τέλος, έγινε αναφορά στον ποδοσφαιριστή της πρώτης ομάδας Γιώργο Μασούρα, ο οποίος συνδύασε τις σπουδές του με την ενασχόληση με το ποδόσφαιρο και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο.
  2. Η δεύτερη συνάντηση είχε θέμα την Κακοποίηση και τους Τρόπους Αντιμετώπισης, όπου παρουσιάστηκε στα παιδιά η έννοια, οι μορφές που μπορεί να λάβει καθώς και πως επιδρά στη σωματική και ψυχολογική υγεία των παιδιών. Προτάθηκαν πρακτικές συμβουλές στα παιδιά ώστε να είναι σε θέση να διαχειριστούν ανάλογες καταστάσεις στη ζωή τους. Τονίστηκε η ασφάλεια που προσφέρει το περιβάλλον της Ακαδημίας μας για να λάβουν τα παιδιά/ποδοσφαιριστές οποιαδήποτε υποστήριξη χρειαστεί για εκείνους και τις οικογένειές τους.
  3. Για τις ομάδες Κ16-17-19, με την παρουσία των προπονητών, έγινε αναφορά σε θέματα διαχείρισης των συναισθημάτων και της συμπεριφοράς, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων. Αναλύθηκε η έννοια και οι τρόποι που αφορούν στη διαχείριση του εαυτού και του ελέγχου των συναισθημάτων με σκοπό την προφύλαξη της υγείας των ποδοσφαιριστών και τη βελτίωση της απόδοσής τους. Παράλληλα, από τον γιατρό της Ακαδημίας κ. Παπαδήμα, παρουσιάστηκαν θέματα που αφορούν στην προφύλαξη των αθλητών μέσα από τη διαχείριση του εαυτού τους, ως προς τη σωματική τους υγεία.

Διαβάστε επίσης