Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Μονόδρομος η τιμωρία των Μανούχου, Καραντώνη

Μονόδρομος η τιμωρία των Μανούχου, Καραντώνη
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 - 21:18
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Σφράγισε», μέσω της τηλεκριτικής του, ο Κλάτενμπεργκ το εκκωφαντικό φάλτσο υπέρ του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και εξέθεσε τον Βαγγέλη Μανούχο (Αργολίδας) που ήταν στο VAR αλλά και τον Δημήτρη Καραντώνη (Ημαθίας), ο οποίος είχε μπροστά του τη φάση με το χέρι του Κρέσπο. Όμως, το θέμα δεν είναι μόνο ο Άγγλος να λέει, πρέπει και να κάνει.

Αν δεν κάνει, τότε ο ίδιος απαξιώνει την τηλεκριτική του. Απαξιώνει και τους ορισμούς του επειδή θα φανεί ότι δεν λειτουργεί με αγωνιστικά κριτήρια αλλά με κριτήρια ποιος ή ποιοι διαιτητές κάνουν λάθος και εναντίον ή υπέρ ποιας ομάδας το κάνουν, από τη στιγμή που στο παρελθόν τιμώρησε τους Παπαπέτρου, Τσαγκαράκη.

Με άλλα λόγια η τιμωρία των Καραντώνη, Μανούχου δείχνει να είναι μονόδρομος. Δεν υπάρχει δικαιολογία καθώς και ο πρόεδρος της ΚΕΔ επιβεβαίωσε το λάθος τους.

Βέβαια, βάζει σε υποψία ότι και στην τηλεκριτική του έκανε εκπτώσεις. Στην Τρίπολη υπάρχει και δεύτερο πέναλτι, στο 45+1', πάλι από τον Κρέσπο που έσπρωξε τον Ριέρα αλλά ο Κλάτενμπεργκ, ως γνωστόν, «γνωμάτευσε» ότι η επαφή είναι φυσική. Όμως, τι θα έλεγε αν όλοι οι αμυντικοί έσπρωχναν με τον ίδιο τρόπο τους αντιπάλους τους, λες και δεν θέλουν να τους βλέπουν.

Ήδη, ο Κλάτενμπεργκ έχει χάσει μεγάλο έδαφος ως αρχιδιαιτητής. Δείχνει ότι δεν μπορεί να ελέγξει τα λάθη που γίνονται και δεν παίζει ρόλο να τα παραδέχεται.

Πρέπει κάτι να κάνει για να τα σταματήσει. Αλλιώς θα φτάσει στο σημείο οι ρέφερι (και οι βοηθοί) να μην τον υπολογίζουν ως αρχιδιαιτητή.

Εκτός αν υποτιμά τη νοημοσύνη των φιλάθλων. Δεν είναι δυνατόν να δείξει ότι δεν έχει καμία σημασία για αυτόν το να μην δίνεται πέναλτι, σε μια εξόφθαλμη παράβαση, αντίστοιχη με το χέρι του Βιεϊρίνια στη Λαμία, με τη διαφορά ότι ο Κρέσπο το είχε απλωμένο στα πλάγια αλλά και πάλι η θέση ήταν αφύσικη.

Αυτό το λάθος που έκαναν οι Καραντώνης, Μανούχος στην Τρίπολη, με το μη καταλογισμό πέναλτι σε βάρος του ΠΑΟΚ σε τέτοια φάση είναι από εκείνα που σημαδεύουν την καριέρα ενός διαιτητή. Και αν ο Κλάτενμπεργκ δεν τους τιμωρήσει, θα εκτεθεί ως αρχιδαιιτητής...

Διαβάστε επίσης