Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Συμβαίνουν και... θαύματα!

Συμβαίνουν και... θαύματα!
Κυριακή, 18 Απριλίου 2021 - 21:25

Πήγε για τη νίκη, είχε ευκαιρίες, δοκάρι, αλλά δεν τα κατάφερε. Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ, για την 4η αγωνιστική των πλέι οφ, η δεύτερη ήττα του σε 30 αγώνες στο ελληνικό πρωτάθλημα. Καλός στο πρώτο, όχι όμως και στο δεύτερο, έχασε από τα γκολ του Ζίβκοβιτς στο 49’ και στο 63’. Δοκάρι είχε ο Μπρούμα στο 20’ για τον Ολυμπιακό που είδε τον ΠΑΟΚ να τον... πλησιάζει στους 22 βαθμούς. Συμβαίνουν και... θαύματα!

Ο Ολυμπιακός ήλεγξε το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο και απειλήθηκε ελάχιστα. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν δυνατά και στο 4’ ο Μασούρας πέρασε τον Πασχαλάκη, από κάθετη του Ελ Αραμπί, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ. Στο 9’, ο Μπρούμα έχασε μεγάλη ευκαιρία! Μετά από βολέ του Σα, ο Πορτογάλος εξτρέμ έφυγε μόνος του, αλλά γλίστρησε ακριβώς πριν πλασάρει, επέμεινε, σούταρε και η μπάλα έφυγε άουτ. Στο 10’ ο Θρύλος απείλησε εκ νέου με σέντρα του Ρέαμπτσιουκ και κεφαλιά του Ελ Αραμπί, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε σταθερά. Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 16’ με το σουτ του Ντόουγκλας Αουγκούστο, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία χάθηκε στο 20’ για τον Ολυμπιακό: Ο Σβαμπ έκανε λάθος κοντρόλ, ο Μπρούμα πλάσαρε, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και η μπάλα πέρασε έξω. Μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό που απείλησε και στο 29’, από σέντρα του Ανδρούτσου και βολέ του Μασούρα (απέκρουσε ο Πασχαλάκης). Ο ΠΑΟΚ απείλησε τρεις φορές στο δίλεπτο 32-33’, πρώτα με το φάουλ του Βιεϊρίνια (μπλόκαρε ο Σα με διπλή προσπάθεια), στη συνέχεια με τον Ζίβκοβιτς, την κόντρα του Παπαδόπουλου και τη μεγάλη επέμβαση του Σα και εν τέλει με τον Βιεϊρίνια, αλλά η μπάλα πέρασε έξω. Ο Ολυμπιακός συνολικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν καλύτερος και γενικότερα ήλεγξε το ματς.

Σε αντίθεση με ό,τι έδειξε στο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός στο δεύτερο. Και έκανε λάθη που τα πλήρωσε, όπως εκείνο του Αβραάμ με το κακό διώξιμο στο 49’ που έφερε το 1-0 του Ζίβκοβιτς. Στο 55’ ο Εμβιλά σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα βρήκε στον Ίνγκασον και πέρασε κόρνερ. Στο 59’ ο Μασούρας έκανε το γύρισμα με αποδέκτη τον Μπρούμα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κρέσπο απομάκρυνε σε κόρνερ. Για να έρθει το 2-0 στο 63’ με την κάθετη του Ελ Καντουρί και το πλασέ του Ζίβκοβιτς, αφού πέρασε και τον Σα. Ακολούθως ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε, ο Ολυμπιακός πίεσε αλλά γκολ δεν βρήκε για να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Είχε κάποιες στιγμές, όπως στο 77’ με τον Μασούρα (τον πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Μπάμπα), στο 89’ με την κεφαλιά του Κάιπερς και στο 90’ με το σουτ του Φορτούνη, αλλά δεν κατάφερε κάτι. Ήττα με 2-0 στην Τούμπα από τον ΠΑΟΚ και συνεχίζουμε παρακάτω...

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (83’ Βαρέλα), Μπάμπα, Ροντρίγκο, Ντόουγκλας, Σβαμπ (83’ Τσιγγάρας), Α. Ζίβκοβιτς (71’ Τζόλης), Ελ Καντουρί (66’ Ουάρντα), Σβίντερσκι (71’ Κρμέντσικ).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος (60’ Καμαρά), Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ (79’ Βαλμπουενά), Μπουχαλάκης, Εμβιλά, Μασούρας (78’ Κάιπερς), Μπρούμα (60’ Φορτούνης), Ελ Αραμπί.

Διαβάστε επίσης