Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο Champions League! Δείτε το φορμάτ!

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στο Champions League! Δείτε το φορμάτ!
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 13:17

Ψηφίστηκε και τίθεται σε εφαρμογή, από το 2024, η νέα μορφή του Champions League! Η εκτελεστική επιτροπή της UEFA, βάζοντας στην άκρη τις ραγδαίες εξελίξεις στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με την European Super League, η οποία έκανε από χθες… επίσημα την εμφάνισή της, γνωστοποίησε τις αλλαγές στο Champions League από το 2024.

Με τη συμμετοχή 36 ομάδων θα διεξάγεται πλέον, η κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η φάση των ομίλων αλλάζει. Βασικά… εγκαταλείπεται και αντικαθίσταται από έναν ενιαίο όμιλο 36 ομάδων. Δεν θα παίζουν όλοι με όλους, βέβαια. Κάθε μία από τις 36 ομάδες θα δώσει 10 αγώνες (5 εντός και 5 εκτός) με αντιπάλους που θα προκύψουν από κλήρωση, με βάση διάφορα γκρουπ δυναμικότητας τα οποία θα καταρτίζονται, λογικά βάσει βαθμολογίας (δεν έχει επισημοποιηθεί ακόμη),

Όταν ολοκληρωθούν οι 10 αγωνιστικές, οι 8 ομάδες με την καλύτερη συγκομιδή σε αυτόν τον γιγαντιαίο όμιλο προκρίνονται στην επόμενη φάση, στα νοκ άουτ. Οι ομάδες που θα βρίσκονται στις θέσεις 9-24 θα αγωνιστούν σε διπλά μπαράζ, διεκδικώντας 8 «εισιτήρια» για τη φάση των 16.

Εν συνεχεία, το Champions League θα συνεχίζεται με τον γνωστό τρόπο των διπλών αγώνων, όπως τώρα, στη φάση των 16, στα προημιτελικά και στα ημιτελικά. Αλλά και με μονό τελικό, φυσικά.

Διαβάστε επίσης