Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Έχουν σχέδιο άλωσης της ΚΕΔ

Έχουν σχέδιο άλωσης της ΚΕΔ
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021 - 23:56
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Όσο περνάει ο καιρός τόσο ξεχνιόνται τα μεγάλα λόγια. Το να μην συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας στην ΚΕΔ είναι ο πρώτος όρος, για τον οποίο «εγγυήθηκαν» οι FIFA, UEFA, όπως και ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ. Όμως, ήδη το πρώτο... πείραμα με την παραμονή της κομπανίας του Περέιρα τους άνοιξε την όρεξη...

Έτσι το σύστημα της «εξυγίανσης» έβαλε πλώρη για την πλήρη άλωση της ΚΕΔ. Το... γήπεδο είναι ελεύθερο, λόγω της ανοχής από την πλευρά του Άγγλου προέδρου της που δεν καταλαβαίνει ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει.

Το αποκαλούν σχέδιο «ελληνοποίσης» της ΚΕΔ και νομίζουν ότι δεν τους πήραν χαμπάρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κλάτενμπεργκ δέχεται πιέσεις, ή για το πούμε γλυκά δέχεται εισηγήσεις, για να διώξει τον Πορτογάλο Καπέλα που είναι υπεύθυνος για το VAR προκειμένου να αδειάσει επιπλέον θέση, ώστε να βολευτούν περισσότεροι Ελληνες στην ΚΕΔ. Η δικαιολογία τους είναι ότι ο Καπέλα αμείβεται με μισθό που θα έπαιρναν δυο ή και τρεις Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας.

Αυτό γίνεται επειδή το μπλοκ του βορρά και του νότου δεν τα βρίσκουν στα πρόσωπα που πρέπει να στελεχώσουν την ΚΕΔ. Αν τα έβρισκαν, ήδη ο Κλάτενμπερηκ θα έκανε εισήγηση ή αν προτιμάτε ενημέρωση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στη διαιτητική πιάτσα κυκλοφορεί ότι υποψήφιοι για την ΚΕΔ είναι οι Καλογερόπουλος, Στυλιαράς, Σπυρόπουλος, Μάνταλος, Θάνος και δεν χωράνε. Αν οι νέοι είναι τρεις θα... καταφέρει και ο ΠΑΟΚ να περάσει τη δική του «πρόταση», αν είναι δυο, θα είναι μόνο «κίτρινοι». Εκτός αν δεν φύγουν μόνο οι Κόκοτου και Ιωσηφόγλου και ακολουθήσουν επίσης και οι Τριτσώνης, Καλύβας.

Αν ο Κλάτενμπεργκ αποφασίσει να διώξει τον Πορτογάλο Καπέλα θα μείνει μόνο με τον κολλητό του τον Τζέικ Κόλινς που το είχε και βοηθό, την εποχή που ήταν διαιτητής. Ο Τζέικ Κόλινς ήρθε στη θέση του Βορεϊοιρλανδού Σνόντι και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν αντέδρασαν η FIFA και η UEFA με αυτή την αλλαγή, όπως δεν αντέδρασαν παρότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ κράτησε την... κομπανία του Περέιρα με την αιτιολογία (σ.σ. το δούλεμα πάει σύννεφο) ότι θα τους έχει για συμβούλους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Όμως, γίνεται αντιληπτό ότι αυτό ήταν η πρόφαση. Από τη στιγμή που ανεστάλησαν όλα τα τοπικά πρωταθλήματα γιατί (για παράδειγμα) ο Τριτσώνης μένει στη θέση του;

Οι Καλογερόπουλος (Αθηνών), Στυλιαράς (Αιτ/νιας), Μάνταλος (Καβάλας), Θάνος (Ηπείρου) είναι οι μόνοι που αξιολογήθηκαν ως παρατηρητές διαιτησίας, έστω και στην Γ' Εθνική. Άλλοι συνάδελφοί τους, ακόμη περιμένουν...

Διαβάστε επίσης