Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Super team για κάθε διοργάνωση

Super team για κάθε διοργάνωση
Τρίτη, 20 Απριλίου 2021 - 13:02
Αρθρογράφος: Σπύρος Γρομητσάρης
ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ

Είναι λογικό να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον του ποδοσφαιρικού -και όχι μόνο- κόσμου η ανακοίνωση μερικών πλούσιων ομάδων να δημιουργήσουν τη δική τους ευρωπαϊκή υπερ-λίγκα με όνομα Super League. Οι αντιδράσεις του κόσμου είναι ήδη μεγάλες και οι -αλυσιδωτές- αντιδράσεις που θα επιφέρει (αν όντως δημιουργηθεί αυτό) πιθανότατα θα είναι τεράστιες με δύσκολη ακόμα κάθε πρόβλεψη για το αποτέλεσμα στο λαοφιλέστερο σπορ.

Όπως και να 'χει, και ο Ολυμπιακός, όπως όλοι, παρακολουθεί τις εξελίξεις. Τις παρακολουθεί και προετοιμάζεται γι' αυτές. Τι είδους προετοιμασία μπορεί να κάνει; Απλό είναι.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να συνεχίσει αυτό που κάνει εξαιρετικά την τελευταία 3ετία. Οφείλει να συνεχίσει να δουλεύει ΣΩΣΤΑ στο καθαρά ποδοσφαιρικό αλλά και το οικονομικό κομμάτι. Οι ομάδες που επιλέγουν να τρέξουν πίσω από τα ιλιγγιώδη ποσά που προσφέρονται για συμμετοχή στη European Super League φανερώνουν / επιβεβαιώνουν κάτι σημαντικό. Απέτυχαν να διαχειριστούν τα οικονομικά τους. Παρασύρθηκαν.

Υπερτίμησαν τις δυνατότητές τους. Υποτίμησαν την κατάσταση στην αγορά. Δεν προέβλεψαν (πώς θα μπορούσαν άλλωστε;) τη λαίλαπα της πανδημίας. Κάπως έτσι τα οικονομικά τους ανοίγματα δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμα. Τα έξοδα είναι πολλά περισσότερα από τα έσοδα κι αυτό είναι πρόβλημα.

Όλο αυτό που συμβαίνει υπενθυμίζει σε όλους μας (προσωπικά εδώ και χρόνια δεν το ξεχνώ, γι' αυτό γράφω ξανά και ξανά ότι θέλω να βλέπω καλούς παίκτες που δεν είναι απαραίτητα διάσημοι ή ακριβοί) την αξία της συνετής διαχείρισης. Και αποθεώνει τις ενέργειες της τωρινής διοίκησης που έβαλε σε πρώτο πλάνο το ποδόσφαιρο και απέφυγε χαζούς και πολυέξοδους εντυπωσιασμούς. Έγιναν, γίνονται και θα γίνονται κι αυτοί αλλά με μέτρο. Μόνο όταν θα είναι οικονομικά διαχειρίσιμοι σε περίπτωση λάθους.

Για να μην το κουράσω περισσότερο, ο Ολυμπιακός οφείλει να μην αλλάξει τίποτα (ή ν' αλλάξει ελάχιστα τέλος πάντων) απ' αυτό που είναι από το 2010 και μετά και κυρίως την τελευταία 3ετία. Οφείλει να συνεχίσει με το μότο football & logic first. Οφείλει να προσπαθεί να βελτιώνεται παικτικά και να μεγαλώνει το οικονομικό του απόθεμα ώστε να είναι πανέτοιμος για κάθε αναποδιά σ' αυτούς τους δύσκολους και απρόβλεπτους καιρούς. Οφείλει, εν κατακλείδι, να είναι πανέτοιμος για κάθε League, είτε Champions είτε Super είτε ό,τι άλλο.

ΥΓ: Αύριο, αρχής γενομένης από το ματς κόντρα στον Αστέρα, ο Ολυμπιακός θα επιχειρήσει ν'αρχίσει το τρέξιμο στην τελευταία μεγάλη ευθεία της εξοντωτικής (αφού ήταν... κολλητή με την προηγούμενη) σεζόν. Είναι δύσκολο, οι σωματικές και ψυχολογικές αντοχές των παικτών μειωμένες, αλλά η προσπάθεια πρέπει να γίνει. Ειδικά στο κύπελλο. Μπορεί ο θεσμός να είναι στα πολύ κάτω του (για να μην πω κάτι πιο «χοντρό») αλλά αφού μπήκε στον... χορό ο Ολυμπιακός, οφείλει να χορέψει.

Διαβάστε επίσης