Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Όσο χρειάστηκε...

Όσο χρειάστηκε...
Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 - 19:11

Στις νίκες επέστρεψε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», σε παιχνίδι για την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 52’ ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Και τώρα, η ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τον αγώνα με πολλές αλλαγές. Και σε σχήμα (4-4-2) και σε πρόσωπα (9 αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο). Στο 5’ ο Χασάν έχασε μεγάλη ευκαιρία με βολέ με το αριστερό, με τον Τσιφτσή να αποκρούει σε κόρνερ, ενώ στο 15’ ο τερματοφύλακας του Αστέρα έσωσε την ομάδα του και στο σουτ του Κάιπερς. Ενδιάμεσα, ο Μπαράλες είχε απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά βρήκε σε ετοιμότητα τον Κρίστινσον. Στο 20’ ο Αστέρας έχασε μεγάλη ευκαιρία με την εξαιρετική ενέργεια και το σουτ του Ριέρα, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω. Στο 22’ είχαμε την πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό, με τον Παπαδόπουλο να χτυπάει και να βγαίνει για να μπει ο Παπασταθόπουλος. Στο 23’, μετά από συνεργασία με τον Βρουσάι, ο Βαλμπουενά έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τον Τσιφτσή να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 41’ το πλασέ του Ριέρα πέρασε άουτ, ενώ στο 43’ ο Ολυμπιακός έχασε μία πολύ καλή στιγμή: Ο Βρουσάι έστρωσε στον Καμαρά και εκείνος πλάσαρε, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από την εστία του Τσιφτσή. Κάπως έτσι (0-0) έκλεισε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα. Ή, για να το πούμε καλύτερα, θα το θυμόμαστε μόνο για το γκολ του Σωκράτη Παπασταθόπουλου. Ένα δεύτερο ημίχρονο που άρχισε με τη δεύτερη αναγκαστική αλλαγή (Ντρέγκερ αντί Λαλά). Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το κόρνερ και από τη μονομαχία του Σουάρες με τον Κάιπερς κερδισμένος βγήκε ο Παπασταθόπουλος, ο οποίος με κεφαλιά στο 52’ από κοντά έκανε το 1-0. Ένα σκορ που έμεινε ως το τέλος, με τον Ολυμπιακό να παίζει όσο χρειάζεται για να φτάσει στη νίκη. Δεν εντυπωσίασε, αλλά πήρε αυτό που ήθελε. Και αυτό είναι που μετράει. Οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο ήταν λιγοστές και σε μία από αυτές ο Θρύλος «άγγιξε» το δεύτερο γκολ: Ο Κάιπερς πέρασε στον Ελ Αραμπί, εκείνος έφυγε (αλλά πλάγια) από την έξοδο του Τσιφτσή, γύρισε στον Καμαρά ο οποίος πλάσαρε με το αριστερό αλλά η μπάλα έφυγε έξω. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 1-0 του Αστέρα Τρίπολης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κρίστινσον, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά (46’ λ. τρ. Ντρέγκερ), Σεμέδο, Παπαδόπουλος (22’ λ. τρ. Παπασταθόπουλος), Τιάγκο Σίλβα, Καμαρά, Βαλμπουενά (70’ Ραντζέλοβιτς), Βρουσάι, Χασάν (70’ Ελ Αραμπί), Κάιπερς (82’ Εμβιλά).

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Τασουλής, Βαλιέντε (46’ Ιγκλέσιας), Μπαράλες (46’ Τζίμας), Κρέσπι, Μπελόκ (87’ Κανελλόπουλος), Σουάρεζ, Ριέρα (46’ Γκόμες), Κώτσιρας, Χριστόπουλος, Αλί Μπαμπά (67’ Τιλίκα).

Διαβάστε επίσης