Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Εκτίθεται ο Κλάτενμπεργκ όσο δεν κόβει το... βήχα στην ΕΠΟ

Εκτίθεται ο Κλάτενμπεργκ όσο δεν κόβει το... βήχα στην ΕΠΟ
Τρίτη, 27 Απριλίου 2021 - 23:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αυτοί το βιολί τους. Δεν τους ενδιαφέρει αν εκτίθενται επειδή κατά σύμπτωση θέλουν στη διαιτησία αυτό που θέλει η προπαγάνδα των ΑΕΚ, ΠΑΟΚ.

Στο Πάρκο Γουδή δεν λένε να καταλάβουν ότι υπάρχει απαγόρευση από τον κανονισμό, παρότι πέφτουν σε τοίχο κάθε φορά που ασχολούνται με τη διαιτησία. Συνεπώς, δεν έχει ουσία η παρέμβαση στον Κλάτενμπεργκ , ώστε να ορίζονται περισσότεροι Έλληνες στα ντέρμπι, κάτι που αποτελεί και το όνειρο των... συνεργείων του παρασκηνίου. Κακώς, ο Κλάτενμπεργκ, για την ακρίβεια εκτίθεται, διότι τους δίνει αέρα και κάθεται και ακούει παράγοντες των ΕΠΣ να ασχολούνται με τη διαιτησία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και δεν έχει σημασία που είναι μέλη της ΕΠΟ.

Ο Άγγλος έπρεπε να τους κόψει τον βήχα, επειδή ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Πάντως, οι κακές γλώσσες λένε ότι γέλασε όταν πληροφορήθηκε ότι η ΕΠΟ θέλει να τον καταγγείλει στη ΦΙΦΑ επειδή δεν βάζει Έλληνες ρέφερι στα ντέρμπι.

Με βάση το άρθρο 33 του Κανονισμού Διαιτησίας η αρμοδιότητα της ΕΠΟ... εξαντλείται, δηλαδή δεν υπάρχει αρμοδιότητα, μόνο στο ότι της κοινοποιούνται οι πίνακες διαιτητών. Δεν μπορεί να πάρει απόφαση, δεν μπορεί να ζητήσει να φύγουν διαιτητές καθώς, ξεκάθαρα, η ομοσπονδία δεν είναι αρμόδια να παρέμβει για οτιδήποτε έχει σχέση με τη διαιτησία, είναι σα να μην υπάρχει διαιτησία για την ΕΠΟ. Παράλληλα, με βάση το άρθρο 4 (παράγραφος 6) οι αποφάσεις της ΚΕΔ «δεν προσβάλλονται ενώπιον οποιουδήποτε οργάνου», άρα και από εδώ υπάρχει «μπλόκο» κανονισμού στο να παρέμβει η ΕΠΟ.

Επίσης, με βάση το ίδιο άρθρο, παράγραφος 5, «η ΚΕΔ ή μέλος αυτής δύναται να παυθεί με απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ όταν συντρέχουν πειθαρχικοί ή αντιδεοντολογικοί λόγοι», όμως στην περίπτωση μας δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

Διαβάστε επίσης