Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στον τελικό ο Θρύλος με «καυτό» Ελ Αραμπί! Δική μας και αυτή η κούπα!

Στον τελικό ο Θρύλος με «καυτό» Ελ Αραμπί! Δική μας και αυτή η κούπα!
Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021 - 20:59

Το καθήκον του έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα τον οποίο και νίκησε με 3-1 στο Καραϊσκάκη, στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και προκρίθηκε στον τελικό. Εκεί, θέλει να πάρει και φέτος την κούπα. Το θέλουμε και αυτό! Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Ελ Αραμπί, ο οποίος σκόραρε δις, στο 26’ και στο 41’ και μοίρασε ασίστ στον Μπρούμα για το 3-1 στο 56’. Μείωσε ο Καρτάλης στο 50’, με δέκα ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τον αγώνα, λόγω αποβολής του Χολέμπας στο 89’. Και τώρα όλα για την κούπα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο παιχνίδι. Βρήκε χώρους και απείλησε. Δημιούργησε ευκαιρίες, σκόραρε δύο φορές και έκανε το πλέον καθοριστικό βήμα για την πρόκριση. Στο 4’ ο Μασούρας σέντραρε με το αριστερό, ο Ελ Αραμπί όμως δεν έπιασε καλά την κεφαλιά, από πολύ καλό σημείο, και η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ελευθεριάδης είχε καλή στιγμή στο 6’, αλλά ο Σα μπλόκαρε εύκολα (δεν είχε δύναμη). Στο 13’, ο Μπρούμα έκανε το σουτ με τη μία, αλλά ο Λοντίγκιν έπεσε και μπλόκαρε, όπως και στο 18’ στο γυριστό του Ελ Αραμπί. Στο 21’ ο Μασούρας νικήθηκε κι εκείνος από κοντά από τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ Γιάννινα. Στο 24’ ο Πέερσμαν έκανε χέρι σε σουτ του Μπρούμα και καταλογίστηκε πέναλτι. Ο Ελ Αραμπί ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 1-0 στο 26’. Στο 41’ ήρθε και το 2-0. Με τον ίδιο ποδοσφαιριστή, δείχνοντας τη μεγάλη κλάση του: Μία προσποίηση, τη φέρνει στο αριστερό και με ιδανικό τελείωμα σκόραρε ξανά. Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε «τρελό» ρυθμό! Στο 47’ ο Ελ Αραμπί έχασε το... άχαστο με πλασέ από κοντά, αλλά ο Εραμούσπε έδιωξε σε κόρνερ πάνω στη γραμμή. Στο 50’ ο ΠΑΣ μείωσε σε 2-1 με σουτ του Καρτάλη και κακή αντίδραση του Σα (δεν είχε καλή ορατότητα). Στο 53’ ο Παντελάκης έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ομάδα των Ιωαννίνων να ισοφαρίσει με κεφαλιά στο 53’ και στο 56’ ήρθε το 3-1: Ο Ελ Αραμπί έστρωσε τη μπάλα και ο Μπρούμα τελείωσε ιδανικά τη φάση. Ο Πορτογάλος εξτρέμ σπατάλησε και τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, στο 64’ (από υπέροχο τακουνάκι του Μασούρα), στο 65’ και στο 67’, όμως, τα τελειώματά του δεν ήταν καλά. Επόμενη καλή στιγμή για τον Ολυμπιακό ήταν στο 77’ με το πλασέ του Μασούρα, αλλά ο Λοντίγκιν απέκρουσε. Το παιχνίδι τελείωσε με τον Χολέμπας να βλέπει την κόκκινη κάρτα στο 89’ και τον ΠΑΣ να απειλεί στο 90’ με το σουτ του Σάλιακα και την κόντρα στον Λώλη. Ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στον τελικό και εκεί θέλει να πάρει και φέτος την κούπα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Ανδρούτσος, Σεμέδο, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Ρέαμπτσιουκ, Καμαρά (71’ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (83’ Τιάγκο Σίλβα), Μασούρας (92’ Βρουσάι), Μπρούμα (71’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (84’ Χασάν).

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Καρτάλης, Ελευθεριάδης (46’ Κριζμάν), Ντομίνγκεζ, Παμλίδης (46’ Μπρένερ), Εραμούσπε (69’ Κάργας), Μιλιντσεάνου (69’ Λώλης), Κάστρο, Πέερσμαν.

Διαβάστε επίσης