Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ελ Αραμπί: Κάνει τα πάντα… Τα πάντα! (videos)

Ελ Αραμπί: Κάνει τα πάντα… Τα πάντα! (videos)
Πέμπτη, 29 Απριλίου 2021 - 11:23

Τα βάζει, τα «σερβίρει», πιέζει, δημιουργεί, αμύνεται, πασάρει… Άλλο επίπεδο. Το βασικότερο, για να μη γελιόμαστε, είναι ότι τα βάζει. Εφόσον τα βάζει, η δουλειά του είναι, ήδη… ολοκληρωμένη. Το βασικότερο, το οποίο περιμένει, ο Ολυμπιακός, από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί, είναι να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Και αυτό, αν μη τι άλλο, το κάνει με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Με τη μεγαλύτερη δυνατή ουσία… Ο Θρύλος έχει βρει στο πρόσωπό του, τον απόλυτο γκολτζή! Τον απόλυτο σκόρερ… Αλλά όχι μόνο.

Ο Ελ Αραμπί, στον νέο αυτό ρόλο, τον οποίο ο Μαρτίνς του έχει δώσει, είναι κάτι σαν… επιθετικός-δεκάρι. Ένας ποδοσφαιριστής που κάνει τα πάντα, από τη μέση και μπροστά. Κατεβάζει την μπάλα, την «σπάει» δεξιά και αριστερά, περνάει κάθετες στα εξτρέμ, παίζει το ένα-δύο με τον χαφ και φεύγει στον χώρο, κουβαλάει μπάλα και τραβάει δύο και τρεις παίκτες επάνω του, ελευθερώνοντας χώρο για τους υπόλοιπους…

Αλλά και… σερβίρει γκολ. Σίγουρα, το ένστικτο του Ελ Αραμπί, μέσα στο «κουτί» είναι να βάλει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή είναι η πρώτη του αναζήτηση. Ο Ολυμπιακός είναι τυχερός, γιατί αυτό το κάνει άψογα… Αλλά, πλέον, έχει δείξει ότι μπορεί και να μοιράζει ασίστ. Έχει την ψυχραιμία, έχει το καθαρό μυαλό και τον πλουραλισμό που απαιτείται, σε ένα ομαδικό άθλημα. Γιατί ο Ελ Αραμπί έχει αποδείξει, πλέον, ότι πάνω από όλα βάζει την ομάδα!

Διαβάστε επίσης