Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Το... τίποτα του Κλάτενμπεργκ

Το... τίποτα του Κλάτενμπεργκ
Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021 - 00:38
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Τι άλλαξε με τον Κλάτενμπεργκ στη διαιτησία; Τίποτα! Ο Αγγλος φοβήθηκε να πάρει ευθύνη και δέχθηκε τους πίνακες του Περέιρα που κρίθηκε αποτυχημένος. Σα να μην έφτανε αυτό η διαιτησία συνεχίζει με την ίδια φιλοσοφία που υπήρχε και επί Πορτογάλου, με τους «τραγουδισμένους» της... εξυγίανσης, με φιλοσοφία 100-0 υπέρ των ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και με το 100-0 κατά του Ολυμπιακού.

Ο Κλάτενμπεργκ συμπεριφέρεται σαν περαστικός. Κάνει ορισμούς, κάνει τηλεκριτική, δίνει ασυλία ανάλογα με το ποιος και υπέρ ή κατά ποιας ομάδας έχει κάνει λάθος, μπορεί να νομίζει ότι τον έφεραν μόνο για τηλεκριτική. Το θεωρεί επανάσταση ότι κάνει τηλεκριτική ή ότι ενημερώνει τους διαιτητές 2-3 μέρες πριν από τους ορισμούς και οι κακές γλώσσες λένε ότι το μαθαίνει όλος ο ντουνιάς. Όπως πριν μερικές μέρες που ήθελε να βάλει τον Ευαγγέλου (Αθηνών) σε ματς του Αρη με την ΑΕΚ. Ο Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου) παίζει συνέχεια, αν και παίρνει χαμηλή βαθμολογία, δηλαδή καταργεί και τους παρατηρητές.

Τη στιγμή που η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ θεωρούν χαμηλό το επίπεδο των Ελλήνων διαιτητών ο Κλάτενμπεργκ δεν κάνει κάτι για να το ανεβάσει. Στο τέλος Μαρτίου, μετά από καιρό, «διοργάνωσε» τρίωρο διαδικτυακό μάθημα που το ονόμασε σεμινάριο και έζησαν αυτοί καλά και οι διαιτητές αραχτοί. Δεν έλεγξε ούτε τη φυσική τους κατάσταση.

Τίποτα δεν άλλαξε, με επικεφαλής τον Κλάτενμπεργκ. Οι ομάδες δεν έχουν εμπιστοσύνη στους Έλληνες διαιτητές, ζητούν διαρκώς ξένους ρέφερι, ενώ ο Αγγλος ορίζει τους ίδιους και τους ίδιους και... δείχνει ποιους δεν θέλει. Μέχρι που τον έβαλαν να εισηγηθεί ποιους θα έχει συνεργάτες του ενώ δεσμεύτηκε να μη συνεργάζεται με Ελληνες παράγοντες της διαιτησίας. Από πού γνώριζε τους Τριτσώνη, Καλύβα, Κουκουλάκη, Ιωσηφόγλου, Κόκοτου;

Διαβάστε επίσης