Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Μπουρλότο» με Φωτιά έβαλε ο Κλάτενμπεργκ!

«Μπουρλότο» με Φωτιά έβαλε ο Κλάτενμπεργκ!
Τρίτη, 11 Μαΐου 2021 - 12:21
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Εκεί που με τον Κλάτενμπεργκ νομίζουμε ότι τα έχουμε δει όλα, τελικά διαπιστώνουμε ότι δεν έχουμε δει τίποτα. Ο Άγγλος όχι απλά το... τερμάτισε αλλά έσπασε κάθε κοντέρ πρόκλησης, ορίζοντας τον διεθνή διαιτητή Βασίλη Φωτιά (Πέλλας) στο παιχνίδι της 9ης Αγωνιστικής των πλέι οφ Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Δεν είναι μόνο ότι έβαλε Έλληνα ρέφερι, ενώ δεν έχει καμία σημασία που το ματς δεν έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, απόδειξη ότι έβαλε VAR τον Λετονό Τρεϊμάνις, όπως και Ούγγρο διαιτητή στο Άρης-Παναθηναϊκός, άρα έπρεπε να βάλει ξένο να σφυρίξει και το παιχνίδι. Η κίνηση του ορισμού του Φωτιά στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, του διαιτητή που προκάλεσε στο Βόλος-Ολυμπιακός 0-0, δείχνει και τι θα γίνει την επόμενη σεζόν, με αρχιδιαιτητή τον απίθανο Κλάτενμπεργκ. Απέτυχε και δεν τον ξέρει, δεν κάνει μόνο χαζομάρες, είναι ακατάλληλος για ορισμούς.

Κανονικά ο Φωτιάς δεν έπρεπε να είναι στον πίνακα των διαιτητών, παρόλα αυτά ο Κλάτενμπεργκ όχι μόνο τον έκανε διεθνή αλλά έφτασε στο σημείο να τον ορίσει σε ματς του Ολυμπιακού, αυτό της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. «Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα», είχε αναφέρει ο Χούμπελ στη γραπτή του δήλωση, με αφορμή την πιο κακή διαιτησία των τελευταίων ετών στο ματς Βόλος-Ολυμπιακός 0-0 στις 22 Δεκεμβρίου 2019, όταν με VAR τον Ευαγγέλου (Αθηνών) και με βοηθό υον Φίλο (Βοιωτίας) δεν μέτρησαν γκολ του Σουντανί στο 17' ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν δόθηκε πέναλτι που έβγαζε μάτια σε διαδοχικές παραβάσεις σε βάρος των Μπα και Ελ Αραμπί.

Από την παραπάνω γραπτή δήλωση του Χούμπελ, ο οποίος ήταν εντεταλμένος των FIFA και UEFA, γίνεται αντιληπτό ότι η συγκεκριμένη διαιτησία είχε ξεσηκώσει σάλο. Την πλήρωσε μόνο ο Φίλος που υποβιβάστηκε, ενώ οι Φωτιάς, Ευαγγέλου παίρνουν σερί ορισμούς και ο πρώτος έγινε διεθνής. Παράλληλα, να υπενθυμίσουμε ότι ο αείμνηστος Σάββας Θεοδωρίδης είχε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά σε βάρος των διαιτητών και σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν είχε κινηθεί και η διαδικασία του αυτοφώρου. Μάλιστα, η δικογραφία είχε διαβιβαστεί στην Βουλή για να ζητηθεί η άρση της ασυλίας των Παππά, Βασιλειάδη για το κόστος της απόκτησης του VAR.

Ο Φωτιάς είχε κάνει κι άλλα λάθη σε βάρος του Ολυμπιακού. Ήταν VAR στο ματς Ολυμπιακός-ΑΕΚ 2-0, στις 27/10/19, και εξαιτίας του δεν μέτρησε το γκολ του Ελ Αραμπί στο 26'. Κακώς, κάλεσε τον Πορτογάλο διαιτητή Ζόρζε Σόουζα να δει τη φάση με τους Ολιβέιρα, Γκιλιέρμε, όπου ο Πορτογάλος ρέφερι ανακάλυψε φάουλ στο κέντρο, επειδή δεν είναι φάση για VAR. Σα να μην έφτανε αυτό, ήθελε να βγάλει στο γήπεδο τον Σόουζα, μετά τη λήξη του αγώνα, για να αποβάλει τον Σεμέδο και φυσικά αν γινόταν και αυτό θα... έγραφε ιστορία. Πάντως, και το ένα (με το δήθεν χέρι στη σέντρα και το άλλο, με τη δήθεν αποβολή του Σεμέδο που είδε μόνο αυτός, δεν έχουν προηγούμενο).

Στις 25 Φεβρουαρίου 2019, ο Φωτιάς σφύριξε Ολυμπιακός-ΟΦΗ 5-1. Κι όμως ακόμα και σ' αυτό το ματς κι ενώ οι γηπεδούχοι προηγούνταν 4-0 στο 46' αρνήθηκε να δώσει ένα πεντακάθαρο πέναλτι υπέρ των Πειραιωτών, όταν ο τερματοφύλακας Στρέζος ανέτρεψε τον Χασάν.

Όπως αναφέραμε στο VAR του αγώνα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ θα είναι ο Λετονός Τρεϊμάνις, με βοηθό τον Κωνσταντίνου (Πρέβεζας/Λευκάδας) ενώ βοηθοί του Φωτιά θα είναι οι Μεϊντανάς (Αχαϊας), Νικολακάκης (Λασιθίου) και τέταρτος ο Κουτσιαύτης (Άρτας). Παρατηρητής διαιτησίας ορίστηκε ο Νικολακόπουλος (Αθηνών). Να σημειώσουμε ότι και οι βοηθοί είναι διεθνείς και έγιναν επί... εξυγίανσης!

Διαβάστε επίσης

Μετράμε αντίστροφα, έκλεισες θέση;

Μετράμε αντίστροφα, έκλεισες θέση;

Μία ημέρα και κάτι έμεινε, για τη φιέστα της Τετάρτης! Γιορτάζουν, τιμούμε την αγαπημένη μας ομάδα και στηρίζουμε τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό!