Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δουλεύει σωστά: Κρατάει «κορμό» ανανεώνει την ποιότητα

Δουλεύει σωστά: Κρατάει «κορμό» ανανεώνει την ποιότητα
Σάββατο, 15 Μαΐου 2021 - 11:37

Απλά τα πράγματα. Το ποδόσφαιρο είναι απλό, ακόμη και στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Και ο Ολυμπιακός «το έχει». Δεν είναι… πυρηνική φυσική. Δεν είναι δύσκολο. Σίγουρα, λάθη μπορούν να γίνουν. Και θα γίνουν. Και καμία ομάδα, σε όποιο επίπεδο και αν βρίσκεται, δεν παίρνει πάντοτε, από όλους τους παίκτες που αποκτά, το καλύτερο.

Στον Ολυμπιακό, ωστόσο, έχουν δουλέψει, πλέον, σωστά την υπόθεση μεταγραφικός σχεδιασμός. Δεν αρχίζουν κάθε καλοκαίρι από το… μηδέν. Έφτιαξαν και κρατούν σταθερό έναν «κορμό» παικτών. Και πάνω σε αυτόν προσθαφαιρούν. Πάνω σε αυτόν «χτίζουν», κάνοντας διορθώσεις, προσθήκες και αλλαγές, ανάλογα με το τι απαιτεί το σύνολο. Η συνολική δομή της ομάδας.

Και μέσα σε αυτό το πλάνο μπαίνει, που και που, κάποια υπέρβαση. Μπορεί και δύο, μέσα σε μια μεταγραφική περίοδο. Ένας-δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα και την πιθανότητα να «εκτινάξουν» το επίπεδο της ομάδας και να κάνουν «τη διαφορά».

Ο Ολυμπιακός έχει δουλέψει πολύ σε αυτό το κομμάτι και έχει καταφέρει να μην φαίνονται, ακόμη και οι όποιες «αστοχίες» μπορεί να γίνουν, σε επιλογές παικτών. Τι σημαίνει αυτό; Ότι είναι τόσο σωστά δομημένη η ομάδα, ως σύνολο, ώστε και μία μεταγραφή να μη «βγει», θα καλύψουν το θέμα υπάρχοντες ποδοσφαιριστές!

Είναι τόσο γεμάτο το ρόστερ του Ολυμπιακού, που κάνει τον ανταγωνισμό να μοιάζει… γυμνός. Και είναι! Μπροστά στον Ολυμπιακό, όλοι «γυμνοί» φαίνονται…

Διαβάστε επίσης