Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ο Κλάτενμπεργκ που «τρώει» τους ξένους της ΚΕΔ και το... σκάνδαλο

Ο Κλάτενμπεργκ που «τρώει» τους ξένους της ΚΕΔ και το... σκάνδαλο
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021 - 00:43
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Περίεργα πράγματα γίνονται στον κόσμο της διαιτησίας. Πράγματα, που δεν έχουν λογική. Πράγματα, που βάζουν προβληματισμούς και το επίκεντρο όλων είναι ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μαρκ Κλάτενμπεργκ!

-Μετά τον Βορειοιρλανδό αντιπρόεδρο Αλαν Σνόντι, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση, τον ίδιο δρόμο φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και ο Πορτογάλος Καπέλα. Στο μεταξύ, ο Κλάτενμπεργκ έφερε στην ΚΕΔ τον κολλητό του, τον Τζέικ Κόλινς, τον οποίο είχε βοηθό τόσο όταν σφύριζε όσο και στη Σαουδική Αραβία όταν έκανε ορισμούς.

-Οι Σνόντι και Καπέλα υποδείχθηκαν από την ΟΥΕΦΑ για μέλη της ΚΕΔ και ο ίδιος ο Κλάτενμπεργκ τους διάλεξε. Όμως, δεν στηρίζει τις επιλογές του και δεν δίνει εξηγήσεις. Ούτε γιατί έφυγε ο Σνόντι, ούτε γιατί ήρθε ο Κόλινς, ούτε γιατί δεν θέλει τον Καπέλα.

-Ο Κόλινς δεν υποδείχθηκε από λίστα της ΟΥΕΦΑ. Τον έφερε ο Κλάτενμπεργκ για να έχει παρέα. Αρα, ο Αγγλος πήγε κόντρα στα «θέλω» της ΟΥΕΦΑ.

-Όπως κόντρα στα «θέλω» της ΟΥΕΦΑ πάει, αψηφώντας τη δέσμευσή του να μη συνεργάζεται με Έλληνες παράγοντες της διαιτησίας. Αν αυτό το είχε πει, όταν ήταν υποψήφιος (σ.σ. για το αντίθετο δεσμεύτηκε), να είναι σίγουρος ότι δεν θα επιλεγόταν για την ΚΕΔ.

-Είναι σκάνδαλο που ο Κλάτενμπεργκ πλαισιώνεται από Έλληνες στην ΚΕΔ και η διαιτητική πιάτσα βοά ότι θα γίνουν περισσότεροι αν φύγει ο Καπέλα. Δηλαδή, στη θέση του θα μπει Έλληνας.

-Όμως, κανείς δεν μας ενημερώνει με ποια κριτήρια επιλέγονται. Και πως γίνεται να επιλέγονται αυτοί που θέλουν οι ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, τους οποίους διαρρέουν μέσω των ρεπορτάζ της προπαγάνδας;

-Είπατε κάτι για σκάνδαλο;

Διαβάστε επίσης