Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Φαίνεται από μακριά η «γύμνια» της διαιτησίας

Φαίνεται από μακριά η «γύμνια» της διαιτησίας
Παρασκευή, 21 Μαΐου 2021 - 00:48

Φωτιάς (Πέλλας) και Καραντώνης (Ημαθίας) στα πλέι οφ της Superleague 2, στους αγώνες Ιωνικός-Εργοτέλης 2-1 και Ξάνθη-Λεβαδειακός 1-0, αντίστοιχα, έδειξαν ότι οι Ελληνες διαιτητές δεν κάνουν για ντέρμπι και παράλληλα το δεύτερο συμπέρασμα που προέκυψε από την αλλοίωση αποτελεσμάτων είναι ότι ο πίνακας χρειάζεται σαρωτικές αλλαγές.

Ο Κλάτενμπεργκ έπρεπε ήδη να τους είχε στείλει σπίτι τους. Όμως, έβαλε τον Καραντώνη τέταρτο του Μακέλι στον τελικό Κυπέλλου, ενώ ο Φωτιάς έπρεπε να είναι εκτός πινάκων από πέρσι, με την προκλητική διαιτησία του στο Βόλος-Ολυμπιακός 0-0.

Μπορεί ο πρόεδρος της ΚΕΔ να αμολάει... αετό, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φαίνεται από μακριά η «γύμνια» της διαιτησίας. Οι ρέφερι της Λίγκας δεν μπορούν να σταθούν ούτε στη δεύτερη κατηγορία, καθώς κι εκεί αλλοιώνουν αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο Κλάτενμπεργκ είναι στον κόσμο του, είναι στο ίδιο μήκος κύματος, με τον προκάτοχό του Μέλο Περέιρα. Ερώτημα αποτελεί πως γίνεται και οι δυο που ήρθαν να εφαρμόσουν τον κανονισμό, όμως να τον κάνουν... κουρέλι και να βγάζουν πίνακες-σκάνδαλο. Και ο Κλάτενμπεργκ θέλει να βγάλει αρχές Ιουνίου τους πίνακες των διαιτητών της επόμενης σεζόν (2021-22), ξεκινώντας από αυτούς της Superleague, άρα τα κριτήρια θα είναι... άγνωστα.

Ο λόγος, που τα κριτήρια θα είναι άγνωστα, αναλύεται στο ότι δεν θα ληφθούν υπόψη τα αγωνιστικά τεστ και οι γραπτές εξετάσεις των διαιτητών και των βοηθών, αφού δεν θα έχουν γίνει. Θα βγουν πριν ο Κλάτενμπεργκ προχωρήσει στην αναδιάρθρωση, στις αλλαγές της ΚΕΔ, συνεπώς τα άλλα μέλη της ΚΕΔ απλά θα συμφωνήσουν! Όπως ο νυν πρόεδρος της ΚΕΔ είχε δεχθεί τις επιλογές του προκατόχου του, το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και αυτοί που θα επιλέξει ο ίδιος για τη διάδοχη κατάσταση, είτε μείνουν αυτοί που είναι τώρα, κάτι που θεωρείται απίθανο, με εξαίρεση μόνο τον Καλύβα.

Ο Κλάτενμπεργκ δεν πρόκειται να κάνει τις σαρωτικές αλλαγές που υποσχέθηκε. Η... κατάντια για αυτόν είναι ότι εμπιστεύθηκε τους ίδιους διαιτητές με τον Περέιρα, άρα και του χρόνου αναμένεται να γίνουν τα ίδια και χειρότερα. Θα φύγουν μόνο 5-6 διαιτητές, όχι όμως αυτοί που προκάλεσαν, αλλά αυτοί που «υποβιβάστηκαν» στη διάρκεια της σεζόν, πάλι με άγνωστα κριτήρια αφού δεν πήραν τις ίδιες ευκαιρίες. Η μάλλον κάποιοι έπρεπε να φύγουν για να έρθουν άλλοι που θα συνεχίσουν να προκαλούν. Καθόλου τυχαίο ότι και στη Superleague 2 όπως και στη Football League τις ευκαιρίες παίρνουν οι ίδιοι που τις έπαιρναν πέρσι.

Διαβάστε επίσης