Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζήτησε τα στοιχεία για τα αίσχη Γκαρσία

Ζήτησε τα στοιχεία για τα αίσχη Γκαρσία
Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021 - 00:20
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Διπλό... ορίζοντα έχει η έρευνα του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου για τα αίσχη του τεχνικού του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, μετά τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Ο Ουρουγουανός ακούγεται σε ζωντανή μετάδοση στα social media να βρίζει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη, κάτι που δεν έχει διαψευστεί, ενώ κυκλοφόρησε και φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κάνει άσεμνες χειρονομίες.

Ο κ. Σιμιτζόγλου έχει διπλή ιδιότητα. Ως αθλητικός εισαγγελέας κάνει προκαταρκτική ερευνά, αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες από τη συμπεριφορά του Γκαρσία και αν υποκινεί βία, ως ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ αν υπάρχουν πειθαρχικές ευθύνες για δυσφήμιση του ποδοσφαίρου.

Για να διευκολυνθεί η έρευνά του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αθλητικός και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας υπέβαλε αίτημα στην ΕΠΟ, η οποία με τη σειρά της ζήτησε (σ.σ. διαβίβασε το αίτημα) από την Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας της ΓΑΔΑ όλο το οπτικοακουστικό υλικό που έχει σχέση με τα αίσχη του Γκαρσία και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η υπόθεση δεν αναμένεται να καθυστερήσει. Σε μια δυο μέρες θα ξέρουμε τι θα συμβεί. Αν συνεχιστεί η προκλητική αδιαφορία για τη συμπεριφορά του Γκαρσία ή αν θα κινηθεί η δικαιοσύνη.

Αν δεν γίνει κάτι, τότε γιατί υπάρχει ο κανονισμός περί δυσφήμισης του αθλήματος; Τέτοιες συμπεριφορές, σαν του Γκαρσία, προκαλούν ή όχι βία; Να μην ξεχνάμε ότι ο Ουρουγουανός δεν είναι οπαδός αλλά προπονητής του ΠΑΟΚ.

Αν ο προκλητικός Γκαρσία δεν τιμωρηθεί, νομικοί κύκλοι θεωρούν ότι θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου και για παρόμοιες συμπεριφορές στο μέλλον.

Πάντως, τη γλίτωσε ο Κρμέντσικ που έβρισε τον Ολυμπιακό μπροστά σε κάμερα.

Διαβάστε επίσης