Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δύο εξτρέμ, ακόμη και με Τικίνιο

Δύο εξτρέμ, ακόμη και με Τικίνιο
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021 - 11:38

Η έλευση του Τικίνιο Σοάρες (όπως όλα δείχνουν) μπορεί να είναι μία ισχυρή ανάδειξη της θέλησης του Πέδρο Μαρτίνς, να παίξει εκ νέου το 3-4-3, την προσεχή σεζόν, αλλά αυτό δεν αρκεί. Ο προπονητής του Ολυμπιακού δεν θα δουλέψει μόνο αυτή τη διάταξη, ωστόσο. Ο Ολυμπιακός έχει στο «τσεπάκι» του και το 4-3-3, αλλά και το 4-4-2, αλλά και το 4-2-3-1. Και σε όλα αυτά τα συστήματα, ο Μαρτίνς θέλει ποιοτικά εξτρέμ, έξτρα από αυτά που έχει.

Ο Μπρούμα μόνο με… θαύμα θα συνεχίσει και τη νέα σεζόν εδώ. Μόνο αν οι Ολλανδοί της Αϊντχόφεν αποφασίσουν να ρίξουν αισθητά τις απαιτήσεις τους, για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή. Προκειμένου ο Ολυμπιακός να προχωρήσει και να κάνει δικό του τον Μπρούμα. Ειδάλλως, η υπόθεσή του δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Έτσι, ο Μαρτίνς είναι λογικό να θέλει όχι έναν, αλλά δύο, πρώτης γραμμής εξτρέμ, οι οποίοι θα απογειώσουν, μαζί με Μασούρα, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς, τις πτέρυγες της ομάδας του. Το παιχνίδι του Μαρτίνς από τα άκρα ήταν πάντα «το Α και το Ω» της τακτικής του προσέγγισης, σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη. Και θέλει αυτό να το διατηρήσει και στη νέα εποχή, στην οποία ο Ολυμπιακός μπαίνει, για την αγωνιστική περίοδο 2021-22.

Η έλευση του Τικίνιο (είπαμε, επίσημο δεν είναι ακόμα) δεν επηρεάζει το θέμα «εξτρέμ». Σε αυτό, ο Μαρτίνς είναι σαφής: «Θα βρούμε δύο ποδοσφαιριστές». Ή τον Μπρούμα (αν αλλάξει γραμμή η PSV) και άλλον ένα, ή δύο νέους.

Διαβάστε επίσης