Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Αυτά θα κάνει ο Τικίνιο στον Θρύλο

Αυτά θα κάνει ο Τικίνιο στον Θρύλο
Κυριακή, 30 Μαΐου 2021 - 16:07

Ημέρα Τικίνιο, λοιπόν, στον Θρύλο, η σημερινή. Ο Βραζιλιάνος σέντερ φορ έρχεται το βράδυ στη χώρα μας, για να ενσωματωθεί στον Θρύλο, να αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή του φετινού καλοκαιριού, από πλευράς Ολυμπιακού. Μία σούπερ μεταγραφή, στη θεωρία πάντα, αφού μιλάμε για έναν παικταρά. Περιμένουμε να δούμε το τι μπορεί να κάνει και στο γήπεδο, πέρα από τη θεωρία, όπου φυσικά οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι… άκρως κολακευτικές.

Ο Βραζιλιάνος μπόμπερ έχει τον τρόπο του, μέσα στο γήπεδο, είτε παίζοντας μόνος στην κορυφή, είτε με… υποστήριξη. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί να μας δίνει μία καλή ιδέα, για το τι να περιμένουμε, από πλευράς στρατηγικής, από τον Πέδρο Μαρτίνς, με την επιμονή του να ντυθεί ο Τικίνιο, στα ερυθρόλευκα.

Να αναφέρουμε, πριν πάμε στην ανάλυσή μας, ότι ο Τικίνιο έρχεται έχοντας σκοράρει 65 φορές σε 140 ματς με την Πόρτο, 16 φορές σε 47 ματς με τη Νασιονάλ και 8 φορές σε 21 ματς με τη Γκιμαράες. Και αυτό κάτι λέει, έτσι; Μιλάμε για έναν επιθετικό που, όπως και αυτοί που υπάρχουν ήδη στον Θρύλο, έχει επαφή καλή με τα δίχτυα και αυτό αναμένεται να τονώσει ιδιαιτέρως, τον τρόπο με τον οποίο θα παίξει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν.

Ο Μαρτίνς, λοιπόν, έβαζε στην Γκιμαράες τον Τικίνιο είτε με 4-2-3-1, είτε σε 4-4-2, μόνο του στην κορυφή, ή με άλλον επιθετικό δίπλα του. Ένα πρόχειρο πλάνο που δείχνει να έχει στο μυαλό του, λοιπόν, ο Μαρτίνς, είναι να βάζει τον Τικίνιο μόνο του στην κορυφή, όταν θα παίζει 4-2-3-1 και ο Ελ Αραμπί είτε σε αυτό μπορεί να γίνεται… περιφερειακός επιθετικός και να παίζει πιο ανοιχτά, γύρω από την περιοχή, είτε να παίρνει και… ανάσες. Μην ξεχνάμε ότι ο Ελ Αραμπί πάει για τα 35. Και θα παίξει ρόλο και η διαχείριση που θα του κάνει ο Μαρτίνς.

Η άλλη επιλογή, το 4-4-2, μπορεί να εφαρμοστεί σε παιχνίδια που ο Θρύλος θα θέλει να παίξει φουλ επίθεση. Με Τικίνιο-Ελ Αραμπί, με Ελ Αραμπί-Χασάν, ή με Χασάν-Τικίνιο, στην κορυφή… «Φονικός» συνδυασμός. Βέβαια, οι επιλογές δεν εξαντλούνται εδώ, αφού ο Μαρτίνς έβαλε τον Ελ Αραμπί στο πλάι και σε 3-4-3, δίνοντάς του χώρο, μακριά από την περιοχή, με Χασάν στην κορυφή. Κάτι που δούλεψε καλά, στη Λεωφόρο, με το 1-4 να… μαρτυρά πολλά.

Θα έχει επιλογές και μάλιστα πολλές, ο Μαρτίνς, με Τικίνιο στην ομάδα του. Θα μπορεί να δουλέψει πολλά και διαφορετικά πράγματα, με τον Βραζιλιάνο παρόντα. Και ποντάρει πολλά, στο να είναι εκείνος όπως πρέπει, αλλά και να «δέσει» άμεσα και σωστά, με την ομάδα!

** Η φωτογραφία είναι από τη σελίδα του ποδοσφαιριστή στο Facebook.

Διαβάστε επίσης