Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Η... ατζέντα των ραντεβού Ζαγοράκη, Κλάτενμπεργκ

Η... ατζέντα των ραντεβού Ζαγοράκη, Κλάτενμπεργκ
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 - 00:40
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Ανοιχτή γραμμή» έχουν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο αρχιδιαιτητής, Μαρκ Κλάτενμπεργκ απόδειξη όχι μόνο των καλών σχέσεων που διατηρούν και καλλιεργούν αλλά και ότι κάτι ετοιμάζεται στη διαιτησία. Όμως, είναι απορίας άξιο γιατί δεν ανακοινώνεται το παραμικρό, αν και έπρεπε να υπάρχει διαφάνεια, σε έναν χώρο, όπως η διαιτησία που έπρεπε όλα να είναι ξεκάθαρα για να μη δίνουν και αφορμή για σχόλια.

Αν δεν ετοιμάζονταν κάτι, ο Κλάτενμπεργκ δεν θα έπαιρνε μέρος στις συναντήσεις του κλιμακίου της ΟΥΕΦΑ τόσο με τον Αυγενάκη όσο και με τον Ζαγοράκη στις 12 και 13 του μήνα, αντίστοιχα. Άρα, αυτά τα ραντεβού, όπως και τα τουλάχιστον τρία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ που ακολούθησαν δείχνουν ότι θα παρθούν αποφάσεις για τη διαιτησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σημαντικό θέμα συζήτησης των Ζαγοράκη-Κλάτενμπεργκ, για αυτό και χρειάζονται ραντεβού, είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν στη διαιτησία σύμφωνα με την Ολιστική Μελέτη. Το πιο βασικό έχει να κάνει με την αυτονόμησή της ενώ ρόλο θα παίξει και το πενταετές πλάνο ανάπτυξης και εκπαίδευσης που πρέπει να εκπονήσει ο Κλάτενμπεργκ.

Στην Ολιστική Μελέτη των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, οι οποίες θεωρούν επιβεβλημένες τις αλλαγές, γίνεται ισχυρότατη σύσταση για συμμετοχή και των διαιτητών (εκτός από τους : Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών, Ποδόσφαιρο Γυναικών, Προπονητές, Ποδόσφαιρο Άμμου) με επαναπροσδιορισμό της αναλογίας εκπροσώπησης όλων των ποδοσφαιρικών φορέων στη ΓΣ, προκειμένου να διασφαλιστεί η δημοκρατικότητα της συμμετοχής.

Επίσης:

-Επισημαίνεται η ανεξαρτησία της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, στην οποία πρέπει να ανήκει και η Ένωση Διαιτητών.

-Η ΓΣ πρέπει να αποτελείται από εκπροσώπους όλων των φορέων του ποδοσφαίρου, άρα και των διαιτητών, με επαρκή και δίκαιη ισορροπία στην αναλογία των ψήφων.

-Πρέπει να είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας τα θέματα σε όλη τη χώρα, με απόλυτη ανεξαρτησία από Λίγκες, ομάδες και ΕΠΣ. Δηλαδή οι ΕΠΣ να μην ασχολούνται με τη διαιτησία, παρά μόνο η ΚΕΔ.

-Η ΚΕΔ μπορεί να στέλνει δυσφημιστικές δηλώσεις εναντίον μελών της στον Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα.

-Ξένος Αρχιδιαιτητής και τις δύο επόμενες σεζόν (έως Ιούνιο 2023).

-Ακύρωση συνδρομών των διαιτητών στις ΕΠΣ. Ήταν ανήθικο και προβληματικό για την ανεξαρτησία τους.

-Χρειάζεται τροποποίηση νόμου για να προστατευτούν οι διαιτητές από αγωγές για λάθη στο διάστημα που σφυρίζουν.

-Να δημιουργηθεί πενταετές Master Plan Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης.

-Δημιουργία Ομάδας Ειδικών που θα αναλύουν συμπεριφορές ποδοσφαιριστών και αποφάσεις διαιτητών.

Διαβάστε επίσης

Τικίνιο και όχι μόνο!

Τικίνιο και όχι μόνο!

Ο Θρύλος έφερε και ανακοινώνει τον Βραζιλιάνο γκολτζή και βάζει σε σειρά και τις άλλες μεταγραφές...