Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Στο σκαμνί ο υβριστής Γκαρσία

Στο σκαμνί ο υβριστής Γκαρσία
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 - 16:43

Ενώπιον της αθλητικής δικαιοσύνης θα βρεθεί ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία για την ακραία, υβριστική και οπαδική συμπεριφορά του μετά το τέλος του τελικού Κυπέλλου Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου άσκησε δίωξη για τα αίσχη του Ουρουγουανού τεχνικού, ο οποίος θα κληθεί σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, όπου θα παραπεμφθεί η δίωξη.

Αναλυτικά:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος του προπονητή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαμπριέλ Γκαρσία Πέρες, για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 20Α παρ.1,2 και άρθρα 3 και 25 περ.Α του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Με βάση τον κανονισμό ο Γκαρσία κινδυνεύει με «χρηματική ποινή από δέκα χιλιάδες (10.000) Ευρώ έως σαράντα χιλιάδων (40.000) ευρώ, αν οι παραβάτες -φυσικό ή νομικό πρόσωπο- σχετίζονται με το επαγγελματικό ποδόσφαιρό και στις επιβαρυντικές περιπτώσεις έως πενήντα χιλιάδες (50.000) ευρώ».

Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, που ο Γκαρσία κλήθηκε σε απολογία είναι επειδή μέσω λογαριασμού του στα social media, σε ζωντανή μετάδοση πανηγυρισμών, ακούγονται ύβρεις κατά του Ολυμπιακού και του Μαρινάκη. Ακόμη, κυκλοφόρησε και φωτογραφία στην οποία φαίνεται να κάνει άσεμνες χειρονομίες παρουσία οπαδών.

Για τα παραπάνω υπήρξαν πολλά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, απόδειξη ότι ξέσπασε μεγάλος θόρυβος.

Υπενθυμίζουμε ότι με την ιδιότητα του αθλητικού εισαγγελέα ο Σιμιτζόγλου διεξάγει έρευνα για το ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Γκαρσία για όλα τα παραπάνω. Αν θεωρηθεί ότι η συμπεριφορά του προκαλεί βία...

Διαβάστε επίσης