Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Δεν τους αρκεί το 100-0 στη διαιτησία, θέλουν το... 1000-0

Δεν τους αρκεί το 100-0 στη διαιτησία, θέλουν το... 1000-0
Δευτέρα, 31 Μαΐου 2021 - 23:01
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

«Αν προκύψει πρόβλημα με την εύρυθμη λειτουργία του VAR ο αγώνας διεξάγεται κανονικά», είναι η προσθήκη που εισηγείται η Σούπερ Λίγκα να βάλει η ΕΠΟ στο άρθρο 12 του ΚΑΠ και η ομοσπονδία αναμένεται να το πράξει, υλοποιώντας την πρόταση. Πρόκειται για διάταξη που βάζει μπουρλότο δεδομένου ότι οι αγώνες θα διεξάγονται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Ας μην ξεχνάμε και την άλλη παράμετρο. Η ελληνική διαιτησία ήταν κακή και αν δεν υπήρχε VAR θα ήταν ακόμη χειρότερη.

Υπάρχει κι άλλη παράμετρος. Μιλάμε για το VAR που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός, κόστισε 12-13 εκατ. ευρώ και κάποιοι το μεταχειρίζονται σαν... κλοτσοπατινάδα.

Παραμένει άγνωστο, πως ενώ το VAR οδεύει στην τρίτη χρονιά της λειτουργίας του θυμήθηκαν να βάλουν κανονισμό να γίνονται αγώνες και χωρίς VAR, εφόσον αυτό δεν λειτουργήσει! Η δικαιολογία είναι ότι υπήρχε νομικό κενό, όμως το λογικό θα ήταν να βάλουν ότι ο αγώνας αναβάλλεται υποχρεωτικά αφού περιμένουν εύλογο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, εφόσον αναβάλλονταν ο αγώνας να καθόριζαν και πότε θα γίνει. Με άλλα λόγια αντί στο ελληνικό ποδόσφαιρο να κάνουν βήματα προς τα εμπρός, κάνουν βήματα προς τα πίσω! Φαίνεται ξεκάθαρα με τον συγκεκριμένο κανονισμό!

Ο κανονισμός αυτός είναι... μπουρλότο. Ειδικά για παιχνίδια που είναι ντέρμπι, ειδικά για παιχνίδια που κρίνονται στόχοι. Κάποιες ομάδες που έχουν 100-0 διαιτησία υπέρ τους θα παρακαλάνε να χαλάσει το VAR. Μάλιστα, τρομάρα τους, στην Λίγκα προβλέπουν ότι σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει το VAR, τότε η ΕΠΟ θα αναλάβει τα έξοδα των διαιτητών VAR και AVAR, ενώ, ως γνωστόν, οι ομάδες έχουν προκαταβάλει τα έξοδα διαιτησίας! Μες στην πρόβλεψη είναι στη Σούπερ Λίγκα!

Διαβάστε επίσης