Ντουντούκα
Με Μαρσέλο για την αντεπίθεση!
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90.1 FM

Ολυμπιακός: «Δεν μπορούν να αφήσουν την τύχη του στα χέρια κάποιων λαθρεπιβατών του ποδοσφαίρου»

Ολυμπιακός: «Δεν μπορούν να αφήσουν την τύχη του στα χέρια κάποιων λαθρεπιβατών του ποδοσφαίρου»
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021 - 09:10

Μεγάλες ΠΑΕ της Super League μπαίνουν στο πρωτάθλημα της Super League 2, με τη δημιουργία και συμμετοχή σε αυτό, Β' ομάδων. Ένα πρότζεκτ για το οποίο ο Ολυμπιακός παλεύει χρόνια, προκειμένου αυτό να εφαρμοστεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ενόψει της συμμετοχής του Ολυμπιακού Β' στο πρωτάθλημα της Super League 2, η ΠΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καθιστά σαφές το ότι το προϊόν πρέπει να προστατευθεί από «λαθρεπιβάτες του ποδοσφαίρου», αναφερόμενη σε όσα είδε όλη η Ελλάδα να συμβαίνουν, στο γήπεδο του Ιωνικού. Παράλληλα, κάνει ριζική πρόταση, για τα οικονομικά, τονίζοντας ότι οι ΠΑΕ της Super League δεν πρέπει να πάρουν τίποτα από τα τηλεοπτικά, τους χορηγούς κλπ., της Super League 2, αλλά όλα τα έσοδα να πάνε στις ομάδες της Super League 2 και μόνο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ εδώ και πολλά χρόνια είναι υπέρμαχος της δημιουργίας «ομάδων Β» στη Super League 2. Κάτι που έχει ήδη υιοθετηθεί πριν από χρόνια από όλες τις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες της Ευρώπης, καθώς οι «ομάδες Β» αναβαθμίζουν ποδοσφαιρικά και οικονομικά το πρωτάθλημα που θα συμμετάσχουν. Μάλιστα για πρώτη φορά οι περισσότερες «μεγάλες» ομάδες έχουν συμφωνήσει σε αυτό.

Ξεκαθαρίζουμε στον Πρόεδρο της Super League 2 κ. Λεουτσάκο και σε όσους προσπαθούν να πυρπολήσουν κάθε προοπτική αναβάθμισης του ελληνικού ποδοσφαίρου, καθώς το μόνο που πραγματικά ξέρουν να κάνουν είναι να το απαξιώνουν, όπως πρόσφατα διαπίστωσε όλη η φίλαθλη κοινή γνώμη μέσα από τις εικόνες ντροπής που είδαμε στην κρατική τηλεόραση, με επιθέσεις, εισβολές, απειλές, καταστρατήγηση υγειονομικών πρωτοκόλλων ακόμα και ψευδείς εκθέσεις της Αστυνομίας και άλλες αξιόποινες πράξεις στους αγώνες του Ιωνικού και άλλων ομάδων στα γήπεδα της Νίκαιας, των Χανίων, της Ξάνθης κλπ, ότι η πάγια θέση της ομάδας μας είναι: οι «ομάδες Β» των ΠΑΕ της Super League 1 να μην έχουν δικαίωμα να λαμβάνουν κανένα ποσό από τα έσοδα των ομάδων της Super League 2 (τηλεοπτικά δικαιώματα, κεντρικές χορηγίες, στοίχημα κλπ).
Δηλαδή οι συμμετέχουσες στη Super League 2 ομάδες, θα καρπωθούν αποκλειστικά την υπεραξία στα έσοδα της Super League 2 από τη συμμετοχή των «ομάδων Β» των ΠΑΕ της Super League 1 είτε εμπορική, είτε σε τηλεοπτικά δικαιώματα, είτε από τους χορηγούς του πρωταθλήματος.

Το πραγματικό ποδόσφαιρο και η Πολιτεία δεν μπορούν να αφήσουν την τύχη ενός τόσο επιτυχημένου σε όλη την Ευρώπη project στα χέρια κάποιων λαθρεπιβατών του ελληνικού ποδοσφαίρου και πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις, για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τους αρμόδιους φορείς που έχουν ήδη καθυστερήσει.

Διαβάστε επίσης