Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Ζητείται φως στο τούνελ για τα τηλεοπτικά

Ζητείται φως στο τούνελ για τα τηλεοπτικά
Σάββατο, 5 Ιουνίου 2021 - 22:33
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Μια πονεμένη ιστορία είναι η Κεντρική Διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Super league. Ένα κεφάλαιο που θέλουν να ανοίξει αλλά δεν ανοίγει! Κάποιες ομάδες περίμεναν εξελίξεις, όμως, με βάση την στασιμότητα διαψεύδονται άπαντες και ειδικά όσοι ήταν αισιόδοξοι ότι θα βρουν συμβόλαιο ύψους 60-70 εκατ. ευρώ.

Σα να μην έφτανε αυτό, η NOVA που είχε όλες τις ομάδες, χωρίς κεντρική διαχείριση ενημέρωσε ότι θα υπάρξει... ψαλίδι. Πιο συγκεκραμένα, θέλει να ρίξει το ποσό κατά 10 εκατ. ευρώ, υπολογίζοντας ότι την τελευταία σεζόν δαπάνησε περίπου 55 εκατ.

Οι ΠΑΕ της Super league είχαν την ελπίδα ότι θα εμπλέκονταν η Cosmote, όμως ούτε από εκεί υπήρξε εξέλιξη. Το ενδιαφέρον της παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο. Απλά, παρακολουθεί τις εξελίξεις.

Έτσι ο πρόεδρος της Super league Λεωνίδας Μπουτσικάρης δεν έχει πρόταση στα χέρια του. Κάτι ακούστηκε και για ενδιαφέρον εταιρίας από το εξωτερικό για την εκτός των συνόρων για την απόκτηση των δικαιωμάτων, μέσω μιας πολυετούς συμφωνίας.

Παράλληλα, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις τελευταίες συσκέψεις συζητήθηκε έντονα η Super league TV. Αυτό είναι εφικτό ή μέσο πίεσης; Κανείς δεν ξέρει να απαντήσει. Πρόκειται για λύση που προωθεί ο Παναθηναϊκός. Άλλες λύσεις δεν φαίνεται να υπάρχουν ή τουλάχιστον όταν συζητάνε για λύσεις, η... μπάλα πάει στην κερκίδα!

Υπάρχουν εκτιμήσεις ότι η υπόθεση θα τραβήξει πολύ. Κάποιοι τη χρονολογούν μέχρι το τέλος Ιουλίου αλλά πολλές ομάδες, κυρίως οι αποκαλούμενες μικρομεσαίες, αρχίζουν να ζορίζονται επειδή βασίζονται στα έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Πάντως, σε τακτά χρονικά διαστήματα η Σούπερ Λίγκα πραγματοποιεί τηλεδιασκέψεις με θέμα την κεντρική διαχείριση. Η μόνη ομάδα που έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο σε ισχύ, μέχρι το 2022, είναι ο Αρης.

Εννοείται ότι ο Ολυμπιακός, αν σπάσει η κεντρική διαχείριση δεν έχει πρόβλημα. Αλλωστε, μιλάμε για την πιο εμπορική ομάδα της Ελλάδας που υπερέχει σημαντικά έναντι των άλλων.

Διαβάστε επίσης