Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

«Θυσία, αγάπη, αυτοπεποίθηση»! (photo)

«Θυσία, αγάπη, αυτοπεποίθηση»! (photo)
Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021 - 09:18

Μία υπέροχη ιστορία δημοσίευσε ο Νίκος Γαβαλάς, σχετικά με μία συνέντευξη που είχε πάρει ο πατέρας του, Νικήτας, από τον Γιώργο Ανδριανόπουλο, στην Κέρκυρα, το μακρινό 1971. Δείτε: «Στην Κέρκυρα, έχουν «κρυμμένους» θησαυρούς με μαρτυρίες από την ιστορική διαδρομή του Ολυμπιακού. Όπως είναι η συνέντευξη του Πατριάρχη του Ολυμπιακού, Γιώργου Ανδριανόπουλου στον πατέρα μου το 1971 που «ταξίδεψε» από το νησί για να φθάσει προ ημερών στα χέρια μου .

Τότε, ο Νικήτας Γαβαλάς του είχε ζητήσει να τον μεταφέρει στη «Βηθλεέμ» του Ολυμπιακού, στο ποδηλατοδρόμιο με την καρβουνόσκονη: «Μια εβδομάδα χρειαζόταν να βγει η σκόνη από τα πουκάμισά μας και τα σεντόνια μας. Βλέπετε υπήρχε πολύ καρβουνόχωμα στο γήπεδο και αλλάζανε όλοι… χρώμα. Το πλύσιμο έδινε και έπαιρνε. Δηλαδή, πλέναμε μόνοι μας τα ρούχα μας, την αθλητική μας ενδυμασία. Όλα χρειαζόντουσαν. Θυσία, αγάπη και αυτοπεποίθηση».

Και κάπως έτσι ξεκίνησε η ιστορία το 1925. «Οι αλλεπάλληλες νίκες μας τράβηξαν τον κόσμο. Και όταν αποχώρησα το 1931, ο Ολυμπιακός ήταν πια η δημοφιλέστερη ομάδα».

Δέσμευσή μας, η αξιοποίηση των θησαυρών».

Διαβάστε επίσης