Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Καζάνι που βράζει η ΕΠΟ

Καζάνι που βράζει η ΕΠΟ
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021 - 22:23
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Αν λάβουμε υπόψη ότι την περασμένη εβδομάδα, την ώρα που στο Πάρκο Γουδή, βρίσκονταν η αντιπροσωπεία των νομικών των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ ένας παράγοντας που ανήκει στο μπλοκ του νότου ήθελε να... μπουκάρει για να εκδηλώσει τη δυσαρέσκειά του, γίνεται αντιληπτό ότι η ΕΠΟ είναι «καζάνι» που βράζει. Ο «εμφύλιος» έχει ανάψει για τα καλά, «εμφύλιος» μεταξύ των μπλοκ του βορρά και του νότου που έχουν... άρωμα ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αντίστοιχα, αν λάβουμε υπόψη ότι το μπλοκ του βορρά στηρίζει τον πρόεδρο της ΕΠΟ Θοδωρή Ζαγοράκη, ο οποίος εξελέγη στην προεδρία της ομοσπονδίας με «σημαία» την Ολιστική Μελέτη.

Για να περάσουν οι αλλαγές χρειάζονται 51 ψήφοι, σε σύνολο 69 που είναι ο αριθμός των μελών της ΓΣ της ΕΠΟ. ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ φρόντισαν να στείλουν μηνύματα στήριξης στον Ζαγοράκη, αφού σε διάστημα 15 ημέρων ήρθαν στην Ελλάδα δυο αντιπροσωπείες της, βγήκε και ανακοίνωση ότι οι αλλαγές είναι «επιβεβλημένες». Για να περάσουν θα γίνει προσπάθεια να θεωρηθούν «ντιρεκτίβα», ως εναρμόνιση με τις ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, και στο παρελθόν όταν έμπαινε τέτοια σφραγίδα οι προτάσεις για τροποποίηση του καταστατικού απλά επικυρώνονταν.

Το πρώτο εμπόδιο είναι να εγκριθούν από το ΔΣ, όπου θα φανούν και οι προθέσεις του μπλοκ του νότου, με πολλές πιθανότητες να γιγαντωθεί ο «εμφύλιος», με απρόβλεπες συνέπειες για την ΕΠΟ. Η καραμέλα ότι αν δεν περάσουν, θα πληγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι για μικρά παιδιά. Η ομοσπονδία θα έχει πρόβλημα. Για αυτό και στη ΓΣ θα παραβρεθεί και εκπρόσωπος των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, προκειμένου να επιβάλει τις αλλαγές με τον τρόπο που ξέρουν οι ξένοι.

Διαβάστε επίσης