Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τίποτα δεν άλλαξε και με Ζαγοράκη

Τίποτα δεν άλλαξε και με Ζαγοράκη
Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021 - 23:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Επί διοίκησης Γραμμένου είχε γίνει... κανόνας η ΕΠΟ να απουσιάζει από όλα τα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Το ίδιο συνεχίζεται και με τον Ζαγοράκη. Απόδειξη ότι δεν παρέστη εκπρόσωπος της ομοσπονδίας, σε αντίθεση με τη Superleague, στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη του Αυγενάκη με τις ομάδες της Superleague 2 και της Football League, όπου συζητήθηκε η αναδιάρθρωση.

Και με νέα διοίκηση η ΕΠΟ έλαμψε δια της απουσίας της. Αν και η ίδια η ομοσπονδία ήθελε να γίνει αναδιάρθρωση δεν βγήκε να τη στηρίξει και άφησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού να βγάλει τα «κάστανα από τη φωτιά». Παράλληλα, η ΕΠΟ είναι αυτή που ευθύνεται για το ότι στην Ελλάδα υπάρχουν τρεις επαγγελματικές κατηγορίες, επειδή επικύρωσαν το σχέδιο του Βασιλειάδη. Είτε στην ΕΠΟ υπάρχει κενό διοίκησης είτε δεν ξέρουν τι τους γίνεται...

Μια από τα ίδια και με το θέμα των... γειτόνων. Η ΕΠΟ δεν μπόρεσε να προβλέψει τι θα έκαναν με το όνομα με αφορμή τη συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο Euro, αν και ο κόσμος το' χει τούμπανο. Σα να μην έφτανε που πιάστηκε στον ύπνο, φαίνεται ότι στο Πάρκο Γουδή έχουν άλλες προτεραιότητες, η ΕΠΟ δεν έκανε κάποια ενέργεια τιμωρίας της ομοσπονδίας τους. Δεν μας ενημέρωσαν για κάτι τέτοιο, πέραν του ότι έστειλαν επιστολή στην UEFA, με... άγνωστο περιεχόμενο και απάντηση (σε αντίθεση με τον Αυγενάκη που τα έκανε όλα με διαφάνεια).

Τίποτα δεν άλλαξε ούτε με τον Ζαγοράκη! Η ΕΠΟ παραμένει κατώτερη των περιστάσεων.

Κατά τα άλλα θέλει να βάλει, αν προτιμάτε να επιβάλει, νέο μοντέλο διοίκησης. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας έχει και την ιδιότητα του Ευρωβουλευτή, όπερ σημαίνει ότι δεν μπορεί να πηγαίνει συχνά στο Πάρκο Γουδή, όπως ο Γραμμένος που Τρίτη με Πέμπτη, ή Παρασκευή, ερχόταν από την Θεσσαλονίκη. Αυτό ήταν γνωστό πριν γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ζαγοράκης έχει σχέδιο για να καλύψει το κενό του.

Σύμφωνα με πληροφορίες θέλει να δημιουργήσει μια ομάδα συνεργατών του η οποία θα είναι τα δικά του μάτια και αυτιά, θα τον ενημερώνουν για όλα και, αν χρειάζεται, θα παίρνουν αποφάσεις για τρέχοντα θέματα.

Σύμφωνα με το σχέδιο του Ζαγοράκη η... ομάδα θα είναι τριμελής και θα αποτελείται από οικονομολόγο, δικηγόρο και υπεύθυνο επικοινωνίας. Εννοείται ότι πρόκειται για πρόσωπα εκτός ΕΠΟ, αυτή τη στιγμή έχει βάλει μια δικηγόρο, εννοείται ότι θα είναι δικής του επιλογής.

-Ο οικονομικός σύμβουλος του Ζαγοράκη θα είναι ο Γ. Αθανασιάδης, και η δικηγόρος Δόμνα Τσιώνη έχει από καιρό αναλάβει καθήκοντα.

Διαβάστε επίσης