Ντουντούκα
Θρύλε των γηπέδων, Ολυμπιακέ!

Τροπολογία που ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις Β ομάδες

Τροπολογία που ξεκαθαρίζει το τοπίο με τις Β ομάδες
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 - 22:14
Αρθρογράφος: Βαϊος Μπαλάφας
ΒΑΪΟΣ ΜΠΑΛΑΦΑΣ

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τη συμμετοχή των Β ομάδων στη Σούπερ Λίγκα 2, βγάζοντας... οφσάιντ όλες τις απαιτήσεις που πρόβαλε η λίγκα της δεύτερης κατηγορίας, μέσω του προέδρου της Λεωνίδα Λεουτσάκου. Με τροπολογία που έφερε στη Βουλή θεσπίζει τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 2, χωρίς δικαίωμα ανόδου.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, λύνεται και μια σειρά άλλα θέματα, όπως:

-Οι Β ομάδες έχουν τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις, οι οποίες προκύπτουν από το καταστατικό και την προκήρυξη. Δηλαδή, μπορούν να μετέχουν στο ΔΣ της Ενωσης Σούπερ Λίγκας 2 και Φούτμπολ Λιγκ και να ψηφίζουν, μέχρι και για την ανάδειξη διοίκησης.

-Μπορούν να έχουν μερίδιο στην κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

-Αν υποβιβαστεί από τη Σούπερ Λίγκα ομάδα της οποίας η Β ομάδα αγωνίζεται στη Σούπερ Λίγκα 2 τότε η Β ομάδα μπορεί να αγωνιστεί στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η συμμετοχή των Β ομάδων των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 2, όμως το αίτημα της Σούπερ Λίγκας για να παίξουν και οι Β ομάδες των Αρη και Βόλου προκάλεσε την σύγκρουση του Μπουτσικάρη με τον Λεουτσάκου, προέδρων των δυο λιγκών, στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου. Ο Ζαγοράκης, εννοείται ότι είναι υπέρ της συμμετοχής των Β ομάδων, ζήτησε να τα βρουν μέχρι την Πέμπτη 17/06.

Το αίτημα της Σούπερ Λίγκας έχει βάση, καθώς στη Σούπερ Λίγκα 2 θα γίνει πρωτάθλημα δυο ομίλων, άρα δυο ομάδες παραπάνω δεν είναι και εμπόδιο. Χώρια που θα χωριστούν τρεις στον έναν όμιλο (Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και τρεις στον άλλον (ΠΑΟΚ, Αρης, Βόλος), ενώ αν μείνουν τέσσερις στο βορρά θα παίζει μόνο ο ΠΑΟΚ.

Άλλο ένα θέμα έχει να κάνει και με τις ομάδες που θα ανέβουν ή θα υποβιβαστούν. Η Σούπερ Λίγκα 2 θέλει την απευθείας άνοδο των δυο πρωταθλητών από κάθε όμιλο και να κριθεί μια θέση σε μπαράζ με τον 12ο της Σούπερ Λίγκας, η οποία δεν θέλει να αλλάξει κάτι, δηλαδή ένας να ανεβαίνει απευθείας και ένας να δίνει μπαράζ.

Διαβάστε επίσης

Μπάλα με το «καλημέρα»! (photos)

Μπάλα με το «καλημέρα»! (photos)

Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από την προετοιμασία του Ολυμπιακού, στο Ρέντη! Από την πρώτη προπόνηση της σεζόν 2021-21!